Maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto hurmaa lempeällä maullaan.

Samettinen maa-artisokkakeitto on helppo valmistaa.

Määrä6 hengelle

Ainekset

  • 500 g

    maa-artisokkia

  • 5

    jauhoista perunaa

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 l

    kasvislientä

  • 2 dl

    kermaa

  • ½-1 tl

    suolaa

  • ¼ tl

    muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • rapeaa vaaleaa leipää

  • kurpitsansiemeniä

  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Kuori maa-artisokat huolellisesti ja paloittele pienemmiksi. Laita kylmään veteen odottamaan, etteivät ne tummu.

  2. Kuori perunat sekä sipulit ja paloittele. Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemessä täysin kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.

  3. Lisää kerma. Kuumenna.

  4. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.

  5. Tarjoa lisäksi leipää, kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä ja tuoretta timjamia.

Vinkki! Maa-artisokkakeitosta voi jättää kerman pois tai korvata sen kaura- tai soijakermalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit