Ainekset
500 g
maa-artisokkia
5
jauhoista perunaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 l
kasvislientä
2 dl
kermaa
½-1 tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
Tarjoiluun
rapeaa vaaleaa leipää
kurpitsansiemeniä
tuoretta timjamia
Valmistusohjeet
Kuori maa-artisokat huolellisesti ja paloittele pienemmiksi. Laita kylmään veteen odottamaan, etteivät ne tummu.
Kuori perunat sekä sipulit ja paloittele. Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemessä täysin kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
Lisää kerma. Kuumenna.
Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
Tarjoa lisäksi leipää, kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä ja tuoretta timjamia.
Vinkki! Maa-artisokkakeitosta voi jättää kerman pois tai korvata sen kaura- tai soijakermalla.