Ohrablinit

Maukkaat ohrablinit ovat kuohkeita ja herkullisia.

Ainekset

2 dl
kermaviiliä
3 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 1/2 dl
ohrajauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
(jos haluat perinteisiä blinejä, käytä vain tattarijauhoja)
2
munaa
1 tl
suolaa
paistamiseen voita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä kermaviili ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää jauhot. Peitä kulho ja jätä se huoneenlämpöön 1–2 tunniksi tai jääkaappiin yön yli. Taikinan käydessä siitä tulee aromikasta ja kuohkeaa.
  2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinaan.
  3. Paista taikinasta paksuhkoja ohukaisia miedolla lämmöllä runsaassa voissa. Kaada pannu puolilleen taikinaa, jotta blinistä tulee paksu ja mehevä. Kun taikinan pinta kuplii ja kuplat aukeavat, on aika kääntää blini. Käännettäessä blinin alapinnan pitäisi olla ruskistunut.
  4. Miedolla lämmöllä hitaasti paistaen paksu lettu ehtii kypsyä sisältä eikä pala pinnalta. Blini on parhaimmillaan kuumana heti paistamisen jälkeen. Voit pitää blinit lämpiminä 125-asteisessa uunissa.

Kommentit

    Näytä lisää