Ohrablinit

Maukkaat ohrablinit ovat kuohkeita ja herkullisia.

Tarjoile blinit esimerkiksi lohen ja smetanan kanssa.

25.2.2016 10:13

Ainekset

  • 2 dl

    kermaviiliä

  • 3 dl

    maitoa

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 1/2 dl

    ohrajauhoja

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • (jos haluat perinteisiä blinejä, käytä vain tattarijauhoja)

  • 2

    munaa

  • 1 tl

    suolaa

  • paistamiseen voita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä kermaviili ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää jauhot. Peitä kulho ja jätä se huoneenlämpöön 1–2 tunniksi tai jääkaappiin yön yli. Taikinan käydessä siitä tulee aromikasta ja kuohkeaa.

  2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinaan.

  3. Paista taikinasta paksuhkoja ohukaisia miedolla lämmöllä runsaassa voissa. Kaada pannu puolilleen taikinaa, jotta blinistä tulee paksu ja mehevä. Kun taikinan pinta kuplii ja kuplat aukeavat, on aika kääntää blini. Käännettäessä blinin alapinnan pitäisi olla ruskistunut.

  4. Miedolla lämmöllä hitaasti paistaen paksu lettu ehtii kypsyä sisältä eikä pala pinnalta. Blini on parhaimmillaan kuumana heti paistamisen jälkeen. Voit pitää blinit lämpiminä 125-asteisessa uunissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit