Suzetten letut Vappu Pimiän tyyliin

Vappu Pimiä paistaa perheelleen mielellään lettuja. Nämä letut ovat tehty ranskalaisittain appelsiinilla maustettuina.
  • 8 hengelle

Ainekset

Lettutaikina

5 dl
maitoa
2,5–3 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
2 rkl
öljyä, juoksevaa rasvasekoitetta tai sulatettua voita

Paistamiseen

juoksevaa rasvasekoitetta tai voita

Kastike

2
appelsiinin kuori raastettuna
3
appelsiinin puristettu mehu
4 rkl
sokeria
40 g
voita
4 cl
Cointreau- tai Triple sec -likööriä

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Aloita tekemällä lettutaikina. Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja anna taikinan turvota vähintään noin puoli tuntia.
  2. Paista taikinasta ohuita pitsireunaisia lettuja kuumalla pannulla voissa. Voit tehdä letut vaikka jo edellisenä päivänä valmiiksi. Ne lämmitetään kuumiksi juuri ennen tarjoilua.
  3. Valmista kastike. Pese 2 appelsiinia ja raasta niiden kuori. Purista niistä sekä vielä yhdestä appelsiinista mehu.
  4. Sulata voi paistinpannussa ja lisää joukkoon sokeri. Anna kuplia pari minuuttia, niin että sokeri sulaa kunnolla ja vähän paksuuntuu. Ole tarkkana, ettei seos pala tai mene liian paksuksi (kovaksi).
  5. Kaada joukkoon appelsiinimehu ja kuoriraaste. Jatka seoksen keittämistä pari minuuttia, kunnes se vähän sakenee kastikkeeksi. Vähennä hieman lämpöä.
  6. Taittele letut (neljä kerrallaan, ettei pannu tule liian täyteen) ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi, niin että ne ovat kolmiomaisia. Nosta letut pannuun ja kaavi kastiketta myös lettujen päälle.
  7. Jos haluat liekittää letut kaada sekaan likööri, kuumenna nopeasti ja sytytä kastike palamaan. Sytyttäminen kannattaa tehdä pannun reunalta, ettet polta kättäsi. Muista, että jos liekität kovin valoisassa, liekkejä ei näy. Himmennä siis valaistusta!
  8. Tarjoile letut vaniljajäätelön kera.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää