Kokonainen uunikana

  • 6 hengelle

Ainekset

1
tuore kana tai broileri (1,2–1,8 kg)
2
sitruunaa
1
ruukku tuoretta timjamia tai 1 rkl kuivattua
4–5
valkosipulinkynttä
1–2
sipulia
2–3
porkkanaa
1
palsternakka
1
pieni bataatti
3–4
perunaa
pala juuriselleriä
1 dl
valkoviiniä (ei pakollinen)
2–3
lorausta oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele kana ja kuivaa se talouspaperilla kuivaksi. Ripottele kanan sisälle reilusti suolaa. Puolita sitruunat ja työnnä yksi sitruunan kanan sisään.
  2. Aseta kana isoon uunivuokaan niin, että rintafileet ovat pinnalla. Tunnet sen helposti, sillä toisella puolella on käytännössä vain luuta.
  3. Tee veitsellä viillot rintafileisiin ja koipiin. Ujuta sormi nahan ja rintafileen väliin ja hiero sinne reilusti suolaa. Tunge nahan alle myös muutama oksa timjamia. Hiero suolaa koko linnun pintaan sekä rouhi mustapippuria.
  4. Kuori ja leikkaa juurekset reilun kokoisiksi palasiksi ja kuori sipulit. Voit puolittaa sipulit, mutta jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi.
  5. Lado kaikki juurekset, sipulit sekä yhden sitruunan puolikkaat vuokaan kanan ympärille. Riivi reilusti timjamia päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Purista jäljelle jääneen sitruunan mehu kanan ja kasvisten päälle sekä pirskottele päälle reilusti oliiviöljyä. Jos käytät valkoviiniä (ei pakollinen), kaada se myös vuokaan.
  7. Laita koko komeus uuniin ja paista 1–1,5 tuntia riippuen kanan koosta. Valkosipulinkynnet paahtuvat ihanasti uunissa ja voit joko muussata ne kasvisten joukkoon ennen tarjoilua tai annat jokaisen tehdä sen itse.
  8. Purista myös uunissa kypsyneiden sitruunoiden hedelmälihaa jokaiseen annokseen, se ikään kuin karamelisoituu uunissa. Kaavi myös lientä vuoan pohjalta, se toimii hyvänä kastikkeena ja mehevöittää ihanasti annosta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit