Lehtikaali-caesarsalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lehtikaali-caesarsalaatti

Rapsakka ja maistuva salaatti valmistuu trendiherkusta lehtikaalista.

Maukas lehtikaali taipuu salaattinkin.­

24.2.2016 12:54
Määrä6 hengelle

Ainekset

  • 250 g

    lehtikaalia

  • pari

    viipaletta ruisleipää

  • loraus

    öljyä krutonkien paistamiseen

  • ripaus

    suolaa

  • parmesaanijuuston pala

Caesarkastike

  • 3

    sardellifileetä

  • 1

    kananmuna

  • ½ tl

    dijoninsinappia

  • ½ rkl

    valkoviinietikkaa

  • ½

    sitruunan mehu

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 ½ dl

    rypsiöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla kastike. Pienennä hieman sardellifileitä ja laita kaikki kastikkeen ainekset korkeaan sekoituskulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Pidä sekoitinta astian pohjassa noin 10 sekuntia, jonka jälkeen nosta se hitaasti pohjasta ylöspäin, jotta kaikki öljy taatusti sekoittuu kastikkeeseen.

  2. Maista kastike ja lisää ripaus suolaa, jos tarve vaatii ja laita se tekeytymään vähintään vartiksi jääkappiin.

  3. Pilko ruisleivät pienemmiksi paloiksi ja paista niihin rapea pinta paistinpannulla tilkassa öljyä. Ripottele hyppysellinen suolaa päälle. Jos lehtikaali on kokonaista, pilko tai revi se pienemmäksi, mutta älä liian pieneksi.

  4. Sekoita kastiketta haluamasi määrä lehtikaaliin, oman maun mukaan. Kastiketta pitää olla kuitenkin niin paljon, että se maistuu kunnolla ja tarttuu lehtikaalin pintaan.

  5. Ripottele päälle paahdetut ruisleipäkrutongit ja raasta parmesaanista lastuja salaatin päälle. Tarjoile heti.

  6. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit