Makaronia ja juustoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Makaronia ja juustoa

Amerikan herkku Mac and cheese toimii lohturuokana.

Mac and cheese -makaroniruoka on todellista lohturuokaa.

19.2.2016 14:21

Ainekset

  • 4 - 6

    siivua pekonia rapeaksi paistettuna

  • 200 g

    makaronia tai muuta putkipastaa

  • 1-2 rkl

    voita

  • ½ dl

    jauhoja

  • 4 ½ dl

    täysmaitoa

  • reilu ripaus muskottia

  • 2 rkl

    dijonin sinappia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 50 g

    vahvaa cheddar juustoa raastettuna

  • 50 g

    parmesaania raastettuna

Valmistusohjeet

  1. Paista pekonisiivut rapeiksi. Jätä ne keittiöpaperin päälle odottamaan ja valumaan ylimääräisestä rasvasta.

  2. Keitä pasta reilussa, hyvin suolatussa vedessä kypsäksi.

  3. Sulata voi kattilassa, lisää siihen jauhot ja kypsennä koko ajan sekoittaen parisen minuuttia – älä ruskista.

  4. Lisää vähitellen maito samalla koko ajan sekoittaen. Anna paksuuntua ja mausta muskotilla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.

  5. Lisää yhä sekoittaen raastetut juustot, anna niiden sulaa kastikkeeseen. Jätä kuitenkin kumpaakin juustoa pintaan ripoteltavaksi.

  6. Hienonna pekoni. Kaada pasta lävikköön ja siivilöi ylimääräinen vesi. Yhdistä valutettu pasta, juustokastike sekä puolet paistetusta pekonista ja kaada uunivuokaan.

  7. Peitä pasta juustoraasteella.

  8. Kypsennä grillivastuksen alla kunnes pinta on kullanruskea eli noin 10 minuuttia.

  9. Ripottele loppu pekoni annoksen päälle juuri ennen kuin syöt sen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit