Siemennäkkärit Vappu Pimiän tapaan - Reseptit - Ilta-Sanomat

Siemennäkkärit Vappu Pimiän tapaan

Rukiinen siemennäkkäri on rouskuva herkku.

Siemennäkkärissä maistuu ruis.

18.2.2016 14:02

Ainekset

  • 1,5 dl

    ruis-kaurahiutaleita tai kaurahiutaleita

  • 1,5 dl

    karkeita ruisjauhoja

  • 1 dl

    kurpitsansiemeniä

  • 1 dl

    kolmen viljan leseitä

  • 1 dl

    seesaminsiemeniä

  • ¾ dl

    pellavansiemeniä

  • 3 dl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • 0,5 dl

    öljyä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja anna taikinan turvota 30-60 minuuttia.

  2. Taputtele taikina kostein käsin mahdollisimman ohueksi levyksi uunipellille.

  3. Tee levyyn ruudut taikinapyörällä tai veitsellä, jolloin levy on helppo murtaa annospaloihin paistamisen jälkeen.

  4. Paista näkkäriä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit laskea lämpötilaa 150 asteeseen puolen tunnin jälkeen, jos pinta rupeaa tummumaan.

  5. Murra näkkäri paloiksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit