Siemennäkkärit Vappu Pimiän tapaan

Rukiinen siemennäkkäri on rouskuva herkku.

Ainekset

1,5 dl
ruis-kaurahiutaleita tai kaurahiutaleita
1,5 dl
karkeita ruisjauhoja
1 dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
kolmen viljan leseitä
1 dl
seesaminsiemeniä
¾ dl
pellavansiemeniä
3 dl
vettä
1 tl
suolaa
0,5 dl
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja anna taikinan turvota 30-60 minuuttia.
  2. Taputtele taikina kostein käsin mahdollisimman ohueksi levyksi uunipellille.
  3. Tee levyyn ruudut taikinapyörällä tai veitsellä, jolloin levy on helppo murtaa annospaloihin paistamisen jälkeen.
  4. Paista näkkäriä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit laskea lämpötilaa 150 asteeseen puolen tunnin jälkeen, jos pinta rupeaa tummumaan.
  5. Murra näkkäri paloiksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Kommentit

    Näytä lisää