Uunilohta ja ”paras soosi ikinä” - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uunilohta ja ”paras soosi ikinä”

Uunilohta ja smetanakastiketta ei voita mikään.

Helppo ja maukas soosi valmistuu hurauttamalla ainekset tehosekoittimessa sekaisin.­

16.2.2016 11:31
Määrä4 hengelle
Valmistusaika50 min

Ainekset

  • 4 noin 100-150 g:n

    kokoista merilohen fileepalaa paksusta kohdasta tai yksi iso pala

  • runsaasti merisuolaa

  • 700 g

    perunoita kuorineen

  • suolaa

  • pippuria

  • loraus öljyä

”Paras soosi”

  • 120 g

    smetanaa

  • 1

    iso nippu tilliä

  • ½

    sitruunan raastettu kuori

  • 1 rkl

    raastettua piparjuurta

  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita lohifileet lautaselle nahkapuoli alaspäin. Kaada päälle runsaasti karkeaa merisuolaa ja anna levätä huoneenlämmössä 20 minuuttia.

  2. Ravistele ja huuhtele ylimääräinen suola pois ja kuivaa kalapalat.

  3. Viillä nahkaan muutama viilto.

  4. Pese ja lohko perunat. Mausta ne ja pyörittele öljyssä. Kaada perunat uunivuokaan ja paahda 225 asteisessa uunissa kunnes perunat ovat melkein kypsiä ja vähän paahtuneita.

  5. Ripottele lohen päälle vielä suolakiteitä.

  6. Nosta lohifileet perunoiden päälle ja jatka paistamista noin 8-10 minuuttia.

  7. Valmista kastike. Sekoita smetanan joukkoon hienonnettu tilli ja muut aineet. Voit sekoittaa kastikkeen ainekset myös tehosekoittimella soseeksi.

  8. Tarjoile lohen ja perunoiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit