Mantelinen suklaakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mantelinen suklaakakku

12.2.2016 9:10
Määrä8-12 hengelle
Valmistusaika60 min

Hemmottele ystävänpäivänä läheisiäsi suussasulavalla suklaakakulla.

Valmistusaineet:

  • 6

    Savoiardi-keksiä murustettuina

  • 300 g

    tummaa suklaata

  • 150 g

    voita

  • 160 g

    sokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 125 g

    jauhettuja manteleita

  • 3 rkl

    viskiä tai likööriä

Valmistusaineet kuorrutukseen:

  • 50 g

    tomusokeria

  • 125 g

    mascarponea tai muuta tuorejuustoa

  • Mantelilastuja

Valmistusohjeet:

  1. Vuoraa 20 x 30 senttinen uunivuoka leivinpaperilla

  2. Aseta uuni lämpenemään 180C asteeseen.

  3. Sulata suklaa vesihauteessa.

  4. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen muna kerrallaan hyvin välillä vatkaten.

  5. Lisää sitten keksimurut, mantelirouhe ja sulatettu suklaa.

  6. Mausta massa viskillä, jos tarjoat kakkua miehelle ja suklaaliköörillä, jos tarjoat naiselle.

  7. Sekoita hyvin, kaada taikina vuokaan.

  8. Paista 30 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsä. Älä kuitenkaan paista kuivaksi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit