Reseptit

Pihvi, timjamivoita ja paahdettua kurpitsaa

  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

4 kpl
150—200 g:n kokoista pihviä (sisäfileetä, entrecoteta tai ulkofileetä mielesi mukaan)
nokare voita ja loraus öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Timjamivoi

30 g
voita
kourallinen tuoretta timjamia
1
valkosipulinkynsi
hyppysellinen suolaa

Kurpitsa

puolikas myskikurpitsa
3 rkl
oliiviöljyä
chilirouhetta
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Vähintään 30 minuuttia ennen paistoa. Ota samalla myös voi pehmenemään.
  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  3. Leikkaa kurpitsasta noin sentin paksuisia siivuja, poista siemenet tarvittaessa. Levitä kurpitsaviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä, chilirouhetta, suolaa ja rouhi mustapippuria. Kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia.
  4. Tee sillä aikaa voi. Silppua valkosipuli sekä timjami ja sekoita ne pehmenneeseen voihin ja lisää hyppysellinen suolaa. Laita voi hetkeksi jääkaappiin.
  5. Paista suolalla ja pippurilla maustetut pihvit voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla. Pais­ta haluamaasi kypsyyteen riippuen pihvin paksuudesta. Raaka pihvi vaatii noin 1 ½ minuuttia per puoli, medium 2–3 minuuttia per puoli.
  6. Ota pihvit pannulta ja kääri ne heti folioon vetäytymään noin 5–10 minuutiksi. Tarjoile paahdetun kurpitsan ja timjamivoin kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt