Pihvi, timjamivoita ja paahdettua kurpitsaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pihvi, timjamivoita ja paahdettua kurpitsaa

11.2.2016 18:28
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min

Ainekset

  • 4 kpl

    150—200 g:n kokoista pihviä (sisäfileetä, entrecoteta tai ulkofileetä mielesi mukaan)

  • nokare voita ja loraus öljyä paistamiseen

  • suolaa

  • mustapippuria

Timjamivoi

  • 30 g

    voita

  • kourallinen tuoretta timjamia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • hyppysellinen suolaa

Kurpitsa

  • puolikas myskikurpitsa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • chilirouhetta

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Vähintään 30 minuuttia ennen paistoa. Ota samalla myös voi pehmenemään.

  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  3. Leikkaa kurpitsasta noin sentin paksuisia siivuja, poista siemenet tarvittaessa. Levitä kurpitsaviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä, chilirouhetta, suolaa ja rouhi mustapippuria. Kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia.

  4. Tee sillä aikaa voi. Silppua valkosipuli sekä timjami ja sekoita ne pehmenneeseen voihin ja lisää hyppysellinen suolaa. Laita voi hetkeksi jääkaappiin.

  5. Paista suolalla ja pippurilla maustetut pihvit voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla. Pais­ta haluamaasi kypsyyteen riippuen pihvin paksuudesta. Raaka pihvi vaatii noin 1 ½ minuuttia per puoli, medium 2–3 minuuttia per puoli.

  6. Ota pihvit pannulta ja kääri ne heti folioon vetäytymään noin 5–10 minuutiksi. Tarjoile paahdetun kurpitsan ja timjamivoin kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit