Hollantilainen pannukakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hollantilainen pannukakku

Muista laittaa pannarin kanssa tarjolle kermavaahtoa tai jäätelöä.

Hollantilainen pannukakku tehdään suoraan pannulle.

4.2.2016 8:40
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

Omenatäyte

  • 1 rkl

    voita

  • 2

    Granny Smith -omenaa kuorittuina, siemenkodat poistettuina ja ohuiksi lohkoiksi leikattuina

  • 1-2 rkl

    hunajaa

  • 1 cm:n

    pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1

    appelsiinin kuori raastettuna

Taikina

  • 3

    munaa

  • 2 dl

    täysmaitoa

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    kardemummaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria tai muuta vaniljaa

  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna valurautapannu tai muu uunin kestävä pannu. Lisää voita ja sulata se kuplivaksi. Lisää omenalohkot.

  2. Paista omenalohkoja, kunnes voi on imeytynyt niihin.

  3. Lisää hunaja, inkivääri sekä applesiininkuoriraaste ja anna lohkojen karamellisoitua hetki.

  4. Ota pannu pois liedeltä ja jätä sivuun hetkeksi odottamaan.

  5. Tee taikina yhdistämällä kulhossa munat, maito, jauhot ja mausteet.

  6. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

  7. Kaada taikina omenalohkojen päälle pannulle.

  8. Nosta pannu kuumaan 200-asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt niin, että se kohoaa kauniisti.

  9. Jos kaapissasi on pähkinöitä, paahda ne kuivalla pannulla ja lisää pannukakun päälle, kun se on kypsä ja tuot sen tarjolle.

  10. Koristele tomusokerilla. Tarjoa mieluiten lämpimänä vaikka kermavaahdon tai jäätelön kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit