Thaimaalaiset kanapullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Thaimaalaiset kanapullat

Aasian makuja lihapullissa.

Kanapullissa maistuu thaikeittiön raikkaat maut.

3.2.2016 13:57
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 400 g

    kananpojan tai broilerin jauhelihaa

  • (voit käyttää myös rintafileitä ja jauhaa ne itse monitoimikoneella)

  • 2 rkl

    aasialaista kalakastiketta

  • 1

    kananmuna

  • ½ dl

    korppujauhoja

  • 1

    limetin mehu ja kuori raastettuna

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1

    pieni sipuli tai 2 kevätsipulinvartta

  • ½–1

    tuore punainen chili

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • kourallinen tuoretta korianteria

  • (kourallinen tuoretta thaibasilikaa, ei tosin ole pakollinen, löytyy isommista marketeista)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä paistamiseen

Sriracha-majoneesi

  • 1 dl

    majoneesia (valmista tai itsetehtyä)

  • 3 tl

    Sriracha-chilikastiketta

  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohjeet

  1. Majoneesi: Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

  2. Sekoita jauheliha kananmunan ja korppujauhojen kanssa. Silppua sipulit, chili sekä yrtit pieneksi. Pese lime ja raasta sen kuori sekä purista mehu lihaseokseen. Lisää sekaan kaikki muut aineet.

  3. Muotoile massasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä, niin että saat kunnon värin niihin. Voit kypsentää pullat kokonaan pannulla, mutta itse kypsennän niitä ruskistamisen jälkeen 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Näin pullat pysyvät mehevinä ja käryt poissa keittiöstä.

  4. Lisukkeeksi sopii riisi ja majoneesi.

  5. Vinkki! Majoneesi sopii kaveriksi lähes mille vaan. Thaimaalaisten kanapullien kanssa ehdottomasti, mutta se sopii myös hampurilaisten väliin, ranskalaisten dipiksi, vain mielikuvitus on rajana!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit