Vegepullat ja porkkanapastaa

  • 80 min
  • 6 hengelle
  • 389 kcal

Ainekset

1 ½ dl
härkäpapurouheseosta (Verso)
2 dl
kiehuvaa kasvislientä (myös esimerkiksi kookosmaito käy)
100 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl
auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä (liota tunti kylmässä vedessä)
3 rkl
pellavansiemeniä (myös chia-siemenet käyvät)
1
keitetty iso peruna tai 2 rkl perunajauhoa
suolaa
mustapippuria
halutessasi muitakin mausteita esim. yrttiseosta tai juustokuminaa ja korianteria

Kastike

4 dl
laadukasta tomaattikastiketta
(soseuta esim. 400 ml:n purkki tomaattimurskaa, 2 rkl aurinkokuivattutomaattisiivuja ja 6 vihreää kivetöntä oliivia)

Valmistusohjeet

  1. Kaada kiehuva kasvisliemi härkäpapurouheseoksen päälle. Anna imeytyä kunnes rouhe on pehmeää.
  2. Sekoita aurinkokuivatut tomaatit ja ylimääräisestä vedestä valutetut siemenet tehosekoittimessa tahnaksi. Yhdistä ne rouheeseen.
  3. Raasta peruna ja lisää se tai perunajauhot ja mausteet seokseen. Sekoita käsin tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tunniksi. Voit tehdä taikinan valmiiksi myös edellisenä päivänä.
  4. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kostuta kädet öljyllä ja muotoile taikinasta pullia. Nosta ne pellille ja paista 25-35 minuuttia.
  5. Kuumenna kastike.
  6. Siivuta porkkana siivuiksi kuorimaveitsellä tai leikkurilla. Tarjoile siivut keitettyinä tai raakoina. Tarjoile porkkanasiivut tomaattikastikkeen ja vegepullien kanssa.
  7. Raasta päälle halutessasi ”vegeparmesaania”.

Kommentit

    Näytä lisää