Laskiaispulla

Itse tehty pulla voittaa aina kaupan valmispullan.

Ainekset

5 dl
täysmaitoa
50 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
12 dl
vehnäjauhoja
150 g
pehmeää voita

Voiteluun

1
kananmuna

Koristeluun

raesokeria tai mantelilastuja

Täytteeksi

hilloa ja kermavaahtoa

tai

punssia, mantelimassaa ja kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja osa vehnäjauhoista.
  2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi.
  3. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
  4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  5. Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne 12 pullaksi leivinpaperin päälle.
  6. Kohota noin puoli tuntia.
  7. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja.
  8. Paista laskiaispullia koosta riippuen 200-asteessa noin 20 minuuttia.
  9. Jäähdytä ritilällä.
  10. Leikkaa laskiaispullien hattuosa pois ja lusikoi pohjien keskelle hilloa ja kermavaahtoa. Tarjoile heti.
  11. Mantelipullien keskelle voi lorauttaa punssia ja sen jälkeen leikata mantelimassasta siivuja ja lisätä sitten kermavaahdon.
  12. Leivo pullat mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä.

Kommentit

    Näytä lisää