Punajuuri-ohravuoka

Maistuva kasvisruoka, mutta toimii myös liharuuan lisukkeena.

Vuohenjuusto ja parmesaaniraaste kruunaavat pakkaspäivän punajuuri-ohravuoan.

Määrä8 hengelle
Valmistusaika80 min

Ainekset

  • 500–600 g

    punajuuria (raakoja)

  • 2

    keskikokoista porkkanaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2,5 dl

    esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita

  • loraus oliiviöljyä

  • 8 dl

    kasvislientä (kuutiosta tai fondista tehtyä)

  • 1,5 dl

    kermaa

  • 2 dl

    vastaraastettua parmesaania

  • 100–150 g

    vuohenjuustoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua

Valmistusohjeet

  1. Kuori porkkanat ja punajuuret. Pilko ne kuutioiksi. Silppua valkosipuli.

  2. Kuullota kasvikset öljyssä. Voit käyttää tässä yhtä astiaa koko ajan, jos teet ruoan uunin kestävässä padassa tai pannussa.

  3. Lisää joukkoon ohrasuurimot ja jatka hetki kuullottamista. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma, mausteet ja parmesaani.

  4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, minkä jälkeen ripottele pinnalle murennettu vuohenjuusto. Jatka kypsentämistä vielä vartti.

  5. Raasta pinnalle halutessasi vielä tuoretta parmesaania. Voit tarjoilla vuoan sellaisenaan kasvisaterian pääruokana tai lihan lisukkeena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit