Reseptit
Punajuuri-ohravuoka

Punajuuri-ohravuoka
Maistuva kasvisruoka, mutta toimii myös liharuuan lisukkeena.
- 80 min
- 8 hengelle
Ainekset
- 500–600 g
- punajuuria (raakoja)
- 2
- keskikokoista porkkanaa
- 2
- valkosipulinkynttä
- 2,5 dl
- esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- loraus oliiviöljyä
- 8 dl
- kasvislientä (kuutiosta tai fondista tehtyä)
- 1,5 dl
- kermaa
- 2 dl
- vastaraastettua parmesaania
- 100–150 g
- vuohenjuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
Valmistusohjeet
- Kuori porkkanat ja punajuuret. Pilko ne kuutioiksi. Silppua valkosipuli.
- Kuullota kasvikset öljyssä. Voit käyttää tässä yhtä astiaa koko ajan, jos teet ruoan uunin kestävässä padassa tai pannussa.
- Lisää joukkoon ohrasuurimot ja jatka hetki kuullottamista. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma, mausteet ja parmesaani.
- Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, minkä jälkeen ripottele pinnalle murennettu vuohenjuusto. Jatka kypsentämistä vielä vartti.
- Raasta pinnalle halutessasi vielä tuoretta parmesaania. Voit tarjoilla vuoan sellaisenaan kasvisaterian pääruokana tai lihan lisukkeena.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää