Sienileipäset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sienileipäset

Maukas iltapala sienistä.

Sieniseos sopii sekä vaalealle että tummalle leivälle.­

26.1.2016 11:54
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • 1

    salottisipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 3–4 dl

    sulatettuja metsäsieniä syksyn sadosta (tatteja, kantarelleja yms)

  • myös kuivatut tai liotetut suolasienet käyvät

  • reilu nokare voita

  • loraus

    oliiviöljyä

  • ½

    sitruunan mehu

  • 2

    kourallista vastaraastettua parmesaania

  • suolaa

  • mustapippuria

  • muutama tumma tai vaalea leipäsiivu valitsemaasi leipää

  • tuoretta timjamia ja parmesaanista valettuja lastuja koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Silppua sipulit ja sulaneet sienet, jos ne ovat kokonaisia.

  2. Kuumenna voi ja öljy pannulla, lisää sipulit. Kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon sienet ja anna ruskistua.

  3. Lisää joukkoon sitruunamehu, parmesaaniraaste ja mausta suolalla sekä pippurilla.

  4. Paahda leivät ja laita keko sieniseosta leipäpalasille.

  5. Koristele halutessasi timjamilla ja parmesaanilastuilla. Tarjoile heti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit