Sikke Sumarin appelsiinikakku

Tahmea ja siirappinen kakku on raikas ja runsas.
  • 90 min
  • 15 hengelle

Ainekset

Taikina

1 dl
unikonsiemeniä
2 dl
maitoa
200 g
voita
1 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1 dl
tuorepuristettua appelsiinimehua

Siirappi

2,5 dl
sokeria
2,5 dl
tuorepuristettua appelsiinimehua

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen.
  2. Sekoita unikonsiemenet ja maito ja jätä odottamaan.
  3. Vatkaa voi, sokeri ja appelsiininkuori kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää kananmunat yksi kerrallaan jokaisen jälkeen hyvin vatkaten.
  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää käännellen taikinaan.
  6. Lisää appelsiinimehu sekä unikonsiemenmaito ja sekoita.
  7. Kaada taikina pitkulaiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla, kun siihen ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  8. Tee kakun paistuessa siirappi.
  9. Pane ainekset pieneen kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes sokeri on sulanut. Keitä vielä kymmenisen minuuttia niin, että syntyy siirappi.
  10. Pistele kuuma kakku puutikulla ja kaada puolet siirapista kakun pinnalle, se imeytyy siitä kakun sisälle. Loppu siirappi on kiva lorottaa kakunpalan päälle tarjoiluvaiheessa.

Kommentit

    Näytä lisää