Savujuustolla täytetty lihamureke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savujuustolla täytetty lihamureke

Lihamureke on loistavaa kotiruokaa.

Lihamurekkeen sisään voi raastaa juustoa täytteeksi.­

18.1.2016 15:58
Määrä8 hengelle
Valmistusaika60 min
Energia389 kcal

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    voita

  • 1 ½ dl

    korppujauhoja

  • 2 ½ dl

    kolme sipulia -ruokakermaa

  • 800 g

    jauhelihaa

  • 1

    kananmuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 200 g

    savujuustoa (esim. Pirkka leppäsavu)

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit. Paahda niitä voissa kunnes niiden väri on kullanruskea. Nosta sivuun jäähtymään.

  2. Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään.

  3. Yhdistä sipuli, jauheliha, korppujauhoseos, muna ja mausteet. Sekoita varovasti käsin tasaiseksi taikinaksi.

  4. Ota pala leivinpaperia ja muotoile sen päälle lihataikinasta suorakaiteen muotoinen levy.

  5. Raasta juusto ja ripottele se levyn päälle. Kääri paperia apuna käyttäen taikinalevystä tiukka rulla ja aseta se esimerkiksi leipävuokaan tai muuhun uunivuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista mureketta noin 35 minuuttia.

  6. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit