Välimeren kalakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Välimeren kalakeitto

Maukas kalakeitto valmistuu runsaasta määrästä kasviksia sekä kalasta ja äyriäisistä.

Värikäs kalakeitto valmistuu tomaattipohjaiseen liemeen.

11.1.2016 14:30
Määrä4 hengelle
Valmistusaika35 min
Energia326 kcal

Ainekset

  • 1

    fenkoli

  • 4

    vartta selleriä

  • 1

    sipuli

  • 6

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    kuivattua timjamia tai tuoretta pari oksaa

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 400 ml:n

    purkki tomaattimurskaa

  • 5 dl

    vettä

  • 3 rkl

    hummeri- tai kalafondia

  • rouhaisu mustapippuria myllystä

  • suolaa

  • 1 tl

    sitruunankuorta ja puristetut mehut

  • 150 g

    pakastekatkarapuja sulatettuna ja huuhdeltuna

  • 350 g

    lohta kuutioina (pakaste, sulatettuna)

Valmistusohjeet

  1. Siivuta fenkoli ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia hetki kattilassa öljyssä.

  2. Lisää timjamia, tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja hummerifondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä noin vartin.

  3. Mausta mustapippurilla, suolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lisää katkaravut ja lohipalat. Anna hautua kuumassa liemessä 10 minuuttia. Älä keitä enää. Tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit