Välimeren kalakeitto

Maukas kalakeitto valmistuu runsaasta määrästä kasviksia sekä kalasta ja äyriäisistä.
  • 35 min
  • 4 hengelle
  • 326 kcal

Ainekset

1
fenkoli
4
vartta selleriä
1
sipuli
6
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kuivattua timjamia tai tuoretta pari oksaa
3 rkl
tomaattipyreetä
400 ml:n
purkki tomaattimurskaa
5 dl
vettä
3 rkl
hummeri- tai kalafondia
rouhaisu mustapippuria myllystä
suolaa
1 tl
sitruunankuorta ja puristetut mehut
150 g
pakastekatkarapuja sulatettuna ja huuhdeltuna
350 g
lohta kuutioina (pakaste, sulatettuna)

Valmistusohjeet

  1. Siivuta fenkoli ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia hetki kattilassa öljyssä.
  2. Lisää timjamia, tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja hummerifondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä noin vartin.
  3. Mausta mustapippurilla, suolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lisää katkaravut ja lohipalat. Anna hautua kuumassa liemessä 10 minuuttia. Älä keitä enää. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää