Ainekset
400-500 g
naudan paistijauhelihaa
1
sipulia
2
valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1 dl
valkoviiniä (toimii ilmankin)
7 dl
vettä
400 g
kypsiä vihreitä tai punaisia linssejä
4
tomaattia
1
vasikan fondikuutio
ripaus cayennepippuria
suolaa
pippuria
½ tl
paprikajauhetta
1 rkl
Worchester -kastiketta
70 g
tuoreita babypinaatin lehtiä (myös pakastepinaatti sopii)
Valmistusohjeet
Hienonna sipulit ja freesaa ne oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se.
Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.
Lisää vesi, linssit, kuutioidut tomaatit, fondi sekä mausteet. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen vähennä lämpöä ja anna porista liedellä mielellään 15-20 minuuttia, jotta maut pyöristyvät.
Lisää lopuksi pinaatti keittoon ja sekoita.
Vapun vinkit:
Tämä keitto on ihanteellinen kaikille, jotka ovat tarkkoja linjoistaan ja tietenkin mausta!
Keitossa on runsaasti proteiineja ja vain vähän hiilihydraatteja
Lisäksi väitän, että tämä taatusti maistuu myös lapsiperheissä.
Kiitos purkkilinssien, ruoka valmistuu todella nopeasti, kun pilkkomistakaan ei juuri ole.