Reseptit
Jauheliha-linssikeitto

Jauheliha-linssikeitto
Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto sopii myös keventäjälle ja on todella nopea arjen pelastaja.
- 30 min
- 4 annosta
Ainekset
- 400-500 g
- naudan paistijauhelihaa
- 1
- sipulia
- 2
- valkosipulinkynttä
- loraus oliiviöljyä
- 1 dl
- valkoviiniä (toimii ilmankin)
- 7 dl
- vettä
- 400 g
- kypsiä vihreitä tai punaisia linssejä
- 4
- tomaattia
- 1
- vasikan fondikuutio
- ripaus cayennepippuria
- suolaa
- pippuria
- ½ tl
- paprikajauhetta
- 1 rkl
- Worchester -kastiketta
- 70 g
- tuoreita babypinaatin lehtiä (myös pakastepinaatti sopii)
Valmistusohjeet
- Hienonna sipulit ja freesaa ne oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.
- Lisää vesi, linssit, kuutioidut tomaatit, fondi sekä mausteet. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen vähennä lämpöä ja anna porista liedellä mielellään 15-20 minuuttia, jotta maut pyöristyvät.
- Lisää lopuksi pinaatti keittoon ja sekoita.
- Tämä keitto on ihanteellinen kaikille, jotka ovat tarkkoja linjoistaan ja tietenkin mausta!
- Keitossa on runsaasti proteiineja ja vain vähän hiilihydraatteja
- Lisäksi väitän, että tämä taatusti maistuu myös lapsiperheissä.
- Kiitos purkkilinssien, ruoka valmistuu todella nopeasti, kun pilkkomistakaan ei juuri ole.
- Jauheliha
- Pääruoka
- Laktoositon
- Maidoton
- Arkiruoka
- Kananmunaton
- Kevyet
- Vihannekset
- välimerellinen ruoka
- Keitto
- Linssit
- pinaatti
Kommentit
Näytä lisää