Jauheliha-linssikeitto

Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto sopii myös keventäjälle ja on todella nopea arjen pelastaja. <br />

15.1.2015 8:36
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 400-500 g

    naudan paistijauhelihaa

  • 1

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • loraus oliiviöljyä

  • 1 dl

    valkoviiniä (toimii ilmankin)

  • 7 dl

    vettä

  • 400 g

    kypsiä vihreitä tai punaisia linssejä

  • 4

    tomaattia

  • 1

    vasikan fondikuutio

  • ripaus cayennepippuria

  • suolaa

  • pippuria

  • ½ tl

    paprikajauhetta

  • 1 rkl

    Worchester -kastiketta

  • 70 g

    tuoreita babypinaatin lehtiä (myös pakastepinaatti sopii)

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja freesaa ne oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se.

  2. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.

  3. Lisää vesi, linssit, kuutioidut tomaatit, fondi sekä mausteet. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen vähennä lämpöä ja anna porista liedellä mielellään 15-20 minuuttia, jotta maut pyöristyvät.

  4. Lisää lopuksi pinaatti keittoon ja sekoita.

Vapun vinkit:

  • Tämä keitto on ihanteellinen kaikille, jotka ovat tarkkoja linjoistaan ja tietenkin mausta!

  • Keitossa on runsaasti proteiineja ja vain vähän hiilihydraatteja

  • Lisäksi väitän, että tämä taatusti maistuu myös lapsiperheissä.

  • Kiitos purkkilinssien, ruoka valmistuu todella nopeasti, kun pilkkomistakaan ei juuri ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit