Punajuuri-tofu-inkiväärirullat

Ihanan väriset vegaanillekin sopivat rullat hurmaavat.
  • 30 min

Ainekset

270 g
maustamatonta tofua
1
kypsä avokado
2–3
kevätsipulinvartta
1
ruukku vahvaa minttua
200 g
punajuurta (noin 2 keskikokoista)
2 tl
raastettua inkivääriä
1 tl
riisiviinietikkaasuolaa
6
riisipaperiarkkia
versoja, esim. rucolaverso
ituja

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi tofu ja leikkaa tangoiksi. Viipaloi avokado ja kevätsipuli ohuelti. Nypi mintun varsista lehdet, heitä varret pois. Kuori ja raasta punajuuri ja inkivääri. Sekoita raasteet riisiviinietikan ja suolan ripauksen kanssa pienessä kulhossa.
  2. Laita isoon kasariin vettä ja kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, pidä vesi koko valmistuksen ajan kädenlämpöisenä. Ota esille leikkuulauta ja kastele kosteaksi. Dippaa yksi riisipaperiarkki vedessä niin että se pehmenee ja sitä on helppo käsitellä. Älä kuitenkaan pidä sitä vedessä liian kauaa tai liian lyhyttä aikaa, muuten se hajoaa. Aseta pehmeä arkki leikkuulaudan päälle.
  3. Kun pehmeä arkki on leikkuulaudan päällä, aseta arkin keskelle mintunlehtiä, hieman punajuuriraastetta, pari viipaletta avokadoa, pari kolme tofutankoa, kevätsipulia, versoja ja ituja.
  4. Käännä arkin alareuna täytteiden päälle, käännä reunat kohti keskustaa ja kääri melko tiukalle rullalle, aseta valmis rulla lautaselle.

Kommentit

    Näytä lisää