Kurkku-mangobroilerirullat

Kurkkusuikaleet voi rullata kätevästi sormisyötäväksi.
  • 30 min

Ainekset

1
kurkku
1/2
keltainen paprika
1
kypsä mango
1
avokado
100 g
perattua grillibroileria (noin puolikas broileri)
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
paahdettua seesamiöljyä
1
ruukku aasialaista basilikaa
2
ruukkua korianteria
6
riisipaperiarkkia
ituja

Valmistusohjeet

  1. Pese ja leikkaa kurkku poikittain puoliksi. Tee kurkusta ohuita siivuja juustohöylän avulla. Suikaloi paprika, mango ja avokado ohuelti. Revi broileri ja sekoita pienessä kulhossa soijan ja seesamiöljyn kanssa. Nypi yrtit varsineen lautaselle tai kulhoon.
  2. Laita isoon kasariin vettä ja kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, pidä vesi koko valmistuksen ajan kädenlämpöisenä. Ota esille leikkuulauta ja kastele kosteaksi. Dippaa yksi riisipaperiarkki vedessä niin että se pehmenee ja sitä on helppo käsitellä. Älä kuitenkaan pidä sitä vedessä liian kauaa tai liian lyhyttä aikaa, muuten se hajoaa. Aseta pehmeä arkki leikkuulaudan päälle.
  3. Aseta arkin keskiosaan kolme kurkkusuikaletta vierekkäin pystysuoraan. Lado poikittain kurkun päälle reippaasti yrttejä (varsineen) ja jatka avokadolla, paprikalla, kanalla, mangolla ja iduilla. Käännä arkin alareuna täytteiden päälle, käännä reunat kohti keskustaa ja kääri melko tiukalle rullalle, aseta valmis rulla lautaselle.
  4. Toista sama kaikkien arkkien kanssa ja peitä kostealla pyyhkeellä tai kostealla talouspaperilla, näin rullat eivät kuivu. Laita jääkaappiin ellet tarjoa rullia heti.

Kommentit

    Näytä lisää