Dippikastikkeet rullille - Reseptit - Ilta-Sanomat

Dippikastikkeet rullille

Nämä kolme kastiketta maistuvat riisipaperirullien tai dippivihannesten kanssa.

Värikkäät dippikastikkeet sopivat rullille sekä dippivihanneksille.

7.1.2016 11:53
Määrä6 hengelle
Valmistusaika30 min

Maapähkinäkastike

(noin 1 dl kastiketta)

Ainekset

  • 2 tl

    raastettua valkosipulia

  • 2 tl

    raastettua inkivääriä

  • 4 rkl

    makeuttamatonta cashewpähkinävoita (tai maapähkinä- tai mantelivoita)

  • 1 rkl

    limenmehua

  • 4 tl

    kalakastiketta

  • 4 tl

    soijakastiketta

  • 4 rkl

    kookosmaitoa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 2 tl

    sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri, laita pieneen kattilaan muiden ainesten kanssa. Lämmitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes pähkinävoi on sulanut. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan. Kaada kulhoon jäähtymään ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Porkkana-mango-inkiväärikastike

(noin 2 dl kastiketta)

Ainekset

  • 150 g

    porkkanoita (noin 2 isoa)

  • jäitä

  • 2 tl

    raastettua inkivääriä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1/2

    kypsä mango

  • 1 1/2 dl

    porkkanatäysmehua

  • 1/2 dl

    täysrasvaista kookosmaitoa

  • 2 tl

    riisiviinietikkaa

  • 1 tl

    hunajaa

  • 2 tl

    sriracha-chilikastiketta

  • 1 rkl

    vaaleaa tahinia (ei välttämätön)

  • 1 rkl

    vaaleaa misotahnaa (ei välttämätön)

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan. Mausta suolalla. Kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi kolikoiksi. Kypsennä vedessä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. Täytä sillä välin iso kulho kylmällä vedellä ja jäillä. Siivilöi kypsät porkkanat ja laita välittömästi jääveteen jäähtymään.

  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynsi ja mango. Kaada nesteet tehosekoittimeen ja lisää kaikki loput ainekset mukaan lukien jäähtyneet porkkanat. Sekoita sileäksi kastikkeeksi ja lisää tarvittaessa nestettä. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.

Pinaatti-tahinikastike

(noin 2 dl kastiketta)

Ainekset

  • 70 g

    babypinaattia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1/2 dl

    vettä

  • 1/2 dl

    sitruunanmehua

  • 1/2 dl

    vaaleaa tahinia

  • 1 1/2 rkl

    hunajaa

  • 1 1/2 dl

    tiiviisti paineltua tuoretta korianteria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan. Täytä iso kulho jääkylmällä vedellä. Kaada pinaatti kiehuvaan veteen ja ryöppää noin 10 sekuntia. Kaada pinaatti siivilän läpi ja huuhtele välittömästi kylmän veden alla. Siirrä kylmävesikulhoon jäähtymään.

  2. Kaada loput ainekset tehosekoittimeen. Puristele pinaatista vesi pois ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita sileäksi kastikkeeksi. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit