Dippikastikkeet rullille

Nämä kolme kastiketta maistuvat riisipaperirullien tai dippivihannesten kanssa.
  • 30 min
  • 6 hengelle

Maapähkinäkastike

(noin 1 dl kastiketta)

Ainekset

2 tl
raastettua valkosipulia
2 tl
raastettua inkivääriä
4 rkl
makeuttamatonta cashewpähkinävoita (tai maapähkinä- tai mantelivoita)
1 rkl
limenmehua
4 tl
kalakastiketta
4 tl
soijakastiketta
4 rkl
kookosmaitoa
1 rkl
hunajaa
2 tl
sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri, laita pieneen kattilaan muiden ainesten kanssa. Lämmitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes pähkinävoi on sulanut. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan. Kaada kulhoon jäähtymään ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Porkkana-mango-inkiväärikastike

(noin 2 dl kastiketta)

Ainekset

150 g
porkkanoita (noin 2 isoa)
jäitä
2 tl
raastettua inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1/2
kypsä mango
1 1/2 dl
porkkanatäysmehua
1/2 dl
täysrasvaista kookosmaitoa
2 tl
riisiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
2 tl
sriracha-chilikastiketta
1 rkl
vaaleaa tahinia (ei välttämätön)
1 rkl
vaaleaa misotahnaa (ei välttämätön)
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan. Mausta suolalla. Kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi kolikoiksi. Kypsennä vedessä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. Täytä sillä välin iso kulho kylmällä vedellä ja jäillä. Siivilöi kypsät porkkanat ja laita välittömästi jääveteen jäähtymään.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynsi ja mango. Kaada nesteet tehosekoittimeen ja lisää kaikki loput ainekset mukaan lukien jäähtyneet porkkanat. Sekoita sileäksi kastikkeeksi ja lisää tarvittaessa nestettä. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.

Pinaatti-tahinikastike

(noin 2 dl kastiketta)

Ainekset

70 g
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2 dl
vettä
1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 dl
vaaleaa tahinia
1 1/2 rkl
hunajaa
1 1/2 dl
tiiviisti paineltua tuoretta korianteria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan. Täytä iso kulho jääkylmällä vedellä. Kaada pinaatti kiehuvaan veteen ja ryöppää noin 10 sekuntia. Kaada pinaatti siivilän läpi ja huuhtele välittömästi kylmän veden alla. Siirrä kylmävesikulhoon jäähtymään.
  2. Kaada loput ainekset tehosekoittimeen. Puristele pinaatista vesi pois ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita sileäksi kastikkeeksi. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää