Suolainen pannukakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suolainen pannukakku

Vappu Pimän suolainen pannari sopii vaikka juhliin suolaiseksi tarjottavaksi.

27.5.2015 13:32
Määrä12 palaa

Ainekset

  • Taikina:

  • 4

    munaa

  • 3 dl

    jauhoja esim. hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

  • 6 dl

    maitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ dl

    öljyä tai juoksevaa margariinia

  • Täyte:

  • 300 g

    jauhelihaa tai kinkkusuikaleita

  • 1

    sipuli (jos käytät jauhelihaa)

  • tilkka öljyä

  • 2 dl

    pieneksi pilkottua herkkusientä, paprikaa, kesäkurpitsaa tai jotain muuta kasvista

  • 100 g

    juustoraastetta

  • 3

    tomaattia

  • oreganoa tai kuivattua pizzamausteseosta

  • suolaa

  • pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  2. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat täytteen.

  3. Kuullota silputtu sipuli öljyssä, lisää liha ja ruskista. Jos käytät jauhelihaa, mausta se suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi jollain muulla mausteella esim. chilillä. Jos käytät kinkkua, ei ylimääräistä suolaa tarvita. Kinkun voi lisätä taikinan päälle sellaisenaan, ilman ruskistamista.

  4. Pilko vihannekset ja siivuta tomaatti. Älä liioittele vihannesten määrää, sillä pannarin rakenne kärsii helposti.

  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

  6. Levitä taikinana päälle jauhelihaseos, vihannekset ja mahdolliset sienet. Levitä pinnalle juustoraaste ja lisää viimeiseksi tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle vielä oregano tai pizzamauste.

  7. Paista keskitasolla  220 asteessa noin 20 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit