Mokkapalat

Mokkapalat ovat juhlapöydän kestosuosikki. Ne ovat ihanan meheviä ja valmistuvatkin nopeasti.
  • 1 h
  • 16 palaa
  • 382 kcal / annos

Ainekset

3
kananmunaa
3 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
3 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
2 dl
maitoa
200 g
voita sulatettuna ja jäähdytettynä

Mokkapalojen kuorrutus:
4-5 dl
tomusokeria
1 dl
voita sulatettuna
2 rkl
vahvaa kahvia
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sulata voi, ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu, jäähdytetty voi.
  3. Kaada taikina leivinpaperille ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
  4. Anna mokkapalojen jäähtyä hyvin ennen kuorrutuksen tekemistä.
  5. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kulhoon ja sekoita. Kaada kuorrutus jäähtyneen mokkapalapohjan päälle.
  6. Anna jähmettyä. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

    Näytä lisää