Jauhelihalasagne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jauhelihalasagne

Lasagne on italialainen herkkuruoka, joka maistuu koko perheelle. Klassisessa lasagnessa tuorepastalevyjen väliin laitetaan tomaattista jauhelihakastiketta ja valkokastiketta.

21.12.2001 15:57
Määrä6
Valmistusaika2 h

Ainekset

  • 400 g

  • tuorepastalevyjä (myös valmiit pastalevyt käy)

  • Bechamel-kastike (valkokastike)

    60 g

  • voita

    50-60 g

  • vehnäjauhoja

    1 l

  • kulutusmaitoa

  • raastettua muskottipähkinää

  • suolaa

  • Bolognese-kastike (jauhelihakastike)

    3-4 rkl

  • oliiviöljyä

    400 g

  • laadukasta jauhettua naudanlihaa

    1

  • keskikokoinen sipuli

    2-3

  • valkosipulinkynttä

    500-700 g

  • murskattuja tomaatteja tai tomaattimurskaa eli polpaa

    1

  • porkkana

    1

  • varsiselleri

    2

  • lihaliemikuutiota

    2 dl

  • punaviiniä

    2-3 rkl

  • tomaattipyreetä

  • ripaus chiliä

    1-2 rkl

  • kuivattua basilikaa

  • mustapippuria

  • suolaa

    1 rkl

  • voita

    50-100 g

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin jauheliha- eli bolognese-kastike.  Laita öljy pannuun tai padan pohjalle. Lisää jauheliha ja ruskista.

  2. Nosta ruskistettu liha pois, kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja freesaa (myös pieneksi pilkotut) porkkanat ja sellerit. Laita kaikki samaan pataan.

  3. Lisää murskatut tomaatit, viini, tomaattipyree, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, tunti tai kaksi on vielä parempi.

  4. Lisää  tarvittaessa nestettä (tomaattimurska tai vettä). Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

  5. Jos käytät tuorepastaa, niin valmista tuorepasta ohjeen mukaan levyiksi. Jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään. Voitele vuoka voilla.

  6. Kaada valkokastiketta vuokaan alimmaiseksi. Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta. Sen päälle valkokastiketta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta, mozzarellasiivuja, valkokastiketta jne.Pastalevyjä olisi hyvä olla viitisen kerrosta.

  7.  Päällimmäiseksi levitä valkokastiketta ja vielä reilusti parmesaania. Parmesaania kannattaa levittää myös pariin väliin alempana.

  8. Anna muhia 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Vinkki! 

  • Jos teet lasagnen isossa padassa, kuten suosittelemme, niin voit hauduttaa kastikkeen samassa astiassa.

  • Jos teet lasagnen valmiista levyistä, kokeile niiden esikeittämistä pehmeäksi, niin saat mehevämmän lopputuloksen. Mutta muista, että ne mielellään tarttuvat toisiinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit