Perunasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunasalaatti

Vappu Pimiän perunasalaatissa on oliiviöljykastike.

30.4.2015 12:48
Määrä6-12 annosta

Ainekset

  • 7-8

    keskikokoista perunaa tai noin litra uusia perunoita

  • 2 rkl

    dijonin sinappia

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1/4 tl

    sokeria

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • ½ tl

    suolaa

  • mustapippuria rouhittuna

  • 2 rkl

    kaprismarjoja

  • 2

    kesäsipulin- tai 3 kevätsipulinvartta

  • 1

    suolakurkku

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi ja anna vähän jäähtyä (voit tehdä tämän jo edeltävänä päivänä).

  2. Silppua sipulivarret pieneksi ja kuutioi suolakurkku sekä perunat kuutioiksi. Perunakuutiot voit jättää hieman suuremmiksi, haarukkaan sopiviksi paloiksi.

  3. Sekoita kastikkeen ainekset eli etikka, sinappi, öljy, sokeri, suola ja pippuri keskenään.

  4. Lisää kulhoon kuutioidut peruna ja kurkut sekä silputtu sipulinvarsi ja kaada kastike päälle. 

  5. Anna tekeytyä jääkapissa ainakin puoli tuntia välillä salaattia varovasti käännellen. Tarjoile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit