Perunasalaatti

Vappu Pimiän perunasalaatissa on oliiviöljykastike.
  • 6-12 annosta

Ainekset

7-8
keskikokoista perunaa tai noin litra uusia perunoita
2 rkl
dijonin sinappia
3 rkl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
sokeria
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa

mustapippuria rouhittuna
2 rkl
kaprismarjoja
2
kesäsipulin- tai 3 kevätsipulinvartta
1
suolakurkku

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi ja anna vähän jäähtyä (voit tehdä tämän jo edeltävänä päivänä).
  2. Silppua sipulivarret pieneksi ja kuutioi suolakurkku sekä perunat kuutioiksi. Perunakuutiot voit jättää hieman suuremmiksi, haarukkaan sopiviksi paloiksi.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset eli etikka, sinappi, öljy, sokeri, suola ja pippuri keskenään.
  4. Lisää kulhoon kuutioidut peruna ja kurkut sekä silputtu sipulinvarsi ja kaada kastike päälle. 
  5. Anna tekeytyä jääkapissa ainakin puoli tuntia välillä salaattia varovasti käännellen. Tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää