Saaristolaisleipä

nyt on leivän teko helppia. Saaristolaisleivän taikinaa ei tarvitse vaivata, vain sekoitus riittää.

Joulun saaristolaisleivän voi leipoa myös kakkuvuoan sisään.

16.12.2015 14:02
Määrä1
Valmistusaika3 h

Ainekset

  • 1 l

    piimää

  • 100 g

    hiivaa

  • 2 dl

    siirappia

  • 3 dl

    rouhittua ruismallasta (kaljamallas)

  • n. 5 dl

    ruisjauhoja

  • n. 9 dl

    vehnäjauhoja

  • 2,5 tl

    suolaa

  • voita (vuoan voiteluun)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään.

  2. Lisää sekaan suola, siirappi, mallas ja jauhot. Sekoita.

  3. Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan ja anna kohota tunti. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit