Joulun paras kinkku Pekka Terävän tapaan - Reseptit - Ilta-Sanomat

Joulun paras kinkku Pekka Terävän tapaan

Huippukokin joulukinkku kuorrutetaan sinapilla.

Perinteinen joulukinkku saa päälleen sinappihunnun.

2.12.2015 10:09

Ainekset

  • 1 (n. 5 kg)

    kotimainen jouluporsaan kinkku luulla

  • 6 %

    (60 g suolaa / 1 litra vettä) suolalientä siten, että kinkku peittyy

Sinappigratiini

  • 100 g

    Turun vahvaa sinappia

  • 1

    keltuainen

  • 50 g

    vaaleaa tuoretta leipää

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tilkka sitruunamehua

  • tilkka konjakkia

  • kokonaisia neilikoita koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Laita kinkku kuudeksi tunniksi 6 % suolaliemeen siten, että koko kinkku peittyy. Pidä kinkku kylmässä.

  2. Ota kinkku pois suolaliemestä ja liota 6 tuntia kylmässä vedessä ja pidä edelleen kylmässä. Kaada vedet kinkusta pois ja pidä 6 tuntia huoneenlämmössä.

  3. Aseta uuni 80-asteiseksi ja laita kinkkuun paistomittari paksuimpaan kohtaan siten, että mittari ei osu luuhun. Aseta paistopelti uunin pohjalle, johon kinkun paistoliemi valuu.

  4. Kun uuni on saavuttanut 80 astetta, laita kinkku uuniin ritilän päälle ja tarkista mittari. Kypsennä kinkkua niin, että sisälämpö saavuttaa 68 astetta. Paistoaika on noin 1 ½ t kinkkukiloa kohden.

  5. Ota kinkku pois uunista ja anna jäähtyä. Tämän jälkeen lämpö nousee vielä.

  6. Jos haluat gratinoida kinkun, niin se kannattaa tehdä heti, kun kinkku on saavuttanut 68 astetta.

  7. Poista kinkusta nahka.

  8. Aja monitoimikoneessa kaikki ainekset sekaisin ja sivele kinkun päälle.

  9. Laita uuni grillivastukselle ja gratinoi siten, että kinkku saa kauniin ruskean värin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit