Isoäidin lanttulaatikko

Siirappinen lanttulaatikko aateloidaan kermalla.
  • 10 hengelle

Ainekset

1 kg
lanttua
2 dl
keitinvettä tai kermaa
2
munaa
½ dl
siirappia
1 tl
suolaa
ripaus valkopippuria

Pinnalle

korppujauhoja
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi lantut leikkuulautaa vasten. Keitä lanttupalat pehmeiksi, kaada vesi pois (säästä keitinvettä halutessasi) ja soseuta lantut.
  2. Lisää jäähtyneeseen soseeseen kerma, munat, siirappi ja mausteet.
  3. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin, korppujauhota pinta ja kuvioi pinnat lusikan avulla.
  4. Lisää pinnalle voinokareita ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Kommentit

    Näytä lisää