Isoäidin lanttulaatikko

Siirappinen lanttulaatikko aateloidaan kermalla.

Lanttulaatikko on ehdoton joulupöydän lisuke.

17.12.2015 15:09
Määrä10 hengelle

Ainekset

  • 1 kg

    lanttua

  • 2 dl

    keitinvettä tai kermaa

  • 2

    munaa

  • ½ dl

    siirappia

  • 1 tl

    suolaa

  • ripaus valkopippuria

Pinnalle

  • korppujauhoja

  • voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi lantut leikkuulautaa vasten. Keitä lanttupalat pehmeiksi, kaada vesi pois (säästä keitinvettä halutessasi) ja soseuta lantut.

  2. Lisää jäähtyneeseen soseeseen kerma, munat, siirappi ja mausteet.

  3. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin, korppujauhota pinta ja kuvioi pinnat lusikan avulla.

  4. Lisää pinnalle voinokareita ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit