Perinteinen porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on yksi joulun klassikoista.
  • 8 hengelle

Ainekset

3 dl
vettä
1 1/2 dl
puuroriisiä
7 dl
täysmaitoa
1 kg
porkkanaa
2
munaa
0,5 dl
siirappia
2 tl
suolaa
ripaus valkopippuria

Pinnalle

korppujauhoja
voita

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Sekoita ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
  2. Lisää maito ja anna puuron hautua kypsäksi. Lisää jäähtyneeseen puuroon keitetyt, soseutetut porkkanat ja muut ainekset. Tarkista maku.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
  4. Lisää päälle muutama voinokare ja paista laatikkoa 200 asteessa noin tunti.

Kommentit

    Näytä lisää