Reseptit
Jääkellarin lohi

Jääkellarin lohi
Jääkellarin lohi tarjoillaan wasabimajoneesin kanssa.
- 6 hengelle
Ainekset
- 8 dl
- vettä
- 3/4 dl
- merisuolaa
- 1 rkl
- sokeria
- 600 g
- lohta fileenä
Kastike
- 1 dl
- ranskankermaa
- 1/2 dl
- majoneesia
- 2 tl
- wasabia
Valmistuohjeet
- Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Jäähdytä liemi.
- Nosta filee nahkapuoli ylöspäin kannelliseen astiaan, kaada päälle jäähtynyt liemi.
- Aseta lautanen tai jokin muu paino kalan päälle. Kalan tulee peittyä kokonaan suolaveteen. Sulje astia ja laita se jääkaappiin 3 päiväksi.
- Irrota kalasta nahka ja leikkaa lohi noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoa lohiviipaleet wasabikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää