Jääkellarin lohi

Jääkellarin lohi tarjoillaan wasabimajoneesin kanssa.

Tarjoile lohi salaattipediltä.

Määrä6 hengelle

Ainekset

  • 8 dl

    vettä

  • 3/4 dl

    merisuolaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 600 g

    lohta fileenä

Kastike

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 1/2 dl

    majoneesia

  • 2 tl

    wasabia

Valmistuohjeet

  1. Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Jäähdytä liemi.

  2. Nosta filee nahkapuoli ylöspäin kannelliseen astiaan, kaada päälle jäähtynyt liemi.

  3. Aseta lautanen tai jokin muu paino kalan päälle. Kalan tulee peittyä kokonaan suolaveteen. Sulje astia ja laita se jääkaappiin 3 päiväksi.

  4. Irrota kalasta nahka ja leikkaa lohi noin sentin paksuiksi viipaleiksi.

  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoa lohiviipaleet wasabikastikkeen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit