Jääkellarin lohi

Jääkellarin lohi tarjoillaan wasabimajoneesin kanssa.
  • 6 hengelle

Ainekset

8 dl
vettä
3/4 dl
merisuolaa
1 rkl
sokeria
600 g
lohta fileenä

Kastike

1 dl
ranskankermaa
1/2 dl
majoneesia
2 tl
wasabia

Valmistuohjeet

  1. Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Jäähdytä liemi.
  2. Nosta filee nahkapuoli ylöspäin kannelliseen astiaan, kaada päälle jäähtynyt liemi.
  3. Aseta lautanen tai jokin muu paino kalan päälle. Kalan tulee peittyä kokonaan suolaveteen. Sulje astia ja laita se jääkaappiin 3 päiväksi.
  4. Irrota kalasta nahka ja leikkaa lohi noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoa lohiviipaleet wasabikastikkeen kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää