Supersilakat

Vihertävä väri supersilakoihin tulee nokkosesta.

Ainekset

600 g
silakkafileitä

Liemi

1 dl
väkiviinaetikkaa
5 dl
vettä
1 rkl
suolaa
1 tl
sokeria

Kastike

1 ½ dl
majoneesia
1 dl
ranskankermaa
noin 1 dl
pinaattia tai nokkosta (pakasteena)
½ tl suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kylmät liemiainekset keskenään. Älä kuumenna lientä. Upota fileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Kalat graavautuvat liemessä valkoisiksi. Valuta fileet hyvin lävikössä.
  2. Soseuta kastikeainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää halutessasi esimerkiksi valkosipulia, raastettua sitruunan kuorta tai piparjuurta.
  3. Pane kalat lasipurkkiin ja kaada päälle kastike. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Halutessasi voit lisämaustaa silakat tuoreilla yrteillä tai rucolalla.

Kommentit

    Näytä lisää