Reseptit
Munatoti calvadoksella

Munatoti calvadoksella
Kermaa, munaa, maitoa ja mausteita sisältävä tuhti joulujuoma aateloidaan calvadoksella.
Ainekset
- 2
- kananmunaa
- 50 g
- ruokosokeria (n. ½ dl)
- 4 dl
- täysmaitoa
- 1 dl
- kermaa
- 1
- kanelitanko
- 2
- kardemummankotaa, kevyesti murskattuna
- 5
- kokonaista mustapippuria
- 3
- neilikkaa
- 1/4 tl
- suolaa
- calvadosta maun mukaan
Valmistusohjeet
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Laita keltuaiset kulhoon sokerin kanssa ja valkuaiset jääkaappiin.
- Kaada maito, kerma ja mausteet kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen asti, älä kuitenkaan anna kiehua. Vatkaa sillä välin keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Temperoi keltuaiset kaatamalla puolet maitoseoksesta keltuaisvaahdon joukkoon, sekoita ja kaada seos takaisin maitokattilaan. Kuumenna seosta hiljaisella lämmöllä koko ajan hämmentäen noin 6 minuuttia kunnes seos sakenee ja saavuttaa 82 astetta. Älä anna kiehua tai kypsyä liikaa, muuten seoksesta tulee munakokkelia!
- Kaada kuuma seos astiaan ja anna jäähtyä.
- Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 8 tunniksi.
- Siivilöi seos ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisseokseen.
- Tässä vaiheessa voit terästää koko seoksen calvadoksella ja tarjoilla boolin tapaan tai tehdä yksittäisiä drinkkejä laseihin.
- Tarjoile kylmänä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää