Reseptit

Munatoti calvadoksella

Kermaa, munaa, maitoa ja mausteita sisältävä tuhti joulujuoma aateloidaan calvadoksella.

Ainekset

2
kananmunaa
50 g
ruokosokeria (n. ½ dl)
4 dl
täysmaitoa
1 dl
kermaa
1
kanelitanko
2
kardemummankotaa, kevyesti murskattuna
5
kokonaista mustapippuria
3
neilikkaa
1/4 tl
suolaa
calvadosta maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Laita keltuaiset kulhoon sokerin kanssa ja valkuaiset jääkaappiin.
  2. Kaada maito, kerma ja mausteet kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen asti, älä kuitenkaan anna kiehua. Vatkaa sillä välin keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Temperoi keltuaiset kaatamalla puolet maitoseoksesta keltuaisvaahdon joukkoon, sekoita ja kaada seos takaisin maitokattilaan. Kuumenna seosta hiljaisella lämmöllä koko ajan hämmentäen noin 6 minuuttia kunnes seos sakenee ja saavuttaa 82 astetta. Älä anna kiehua tai kypsyä liikaa, muuten seoksesta tulee munakokkelia!
  4. Kaada kuuma seos astiaan ja anna jäähtyä.
  5. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 8 tunniksi.
  6. Siivilöi seos ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisseokseen.
  7. Tässä vaiheessa voit terästää koko seoksen calvadoksella ja tarjoilla boolin tapaan tai tehdä yksittäisiä drinkkejä laseihin.
  8. Tarjoile kylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää