Reseptit

Mausteiset päärynät valkoviinissä

Valkoviinipäärynät ovat etukäteen valmistettava jälkiruoka illallisille.

Ainekset

½
appelsiininkuori
2
sentin pala inkivääriä
1/2
vaniljatanko
3
kardemummankotaa kevyesti murskattuna
1
kanelitanko
2
tähtianista
1/4 g
sahramia (½ paketti)
1/4 tl
suolaa
3 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
vettä
150 g
ruokosokeria (n.1 ½ dl)
6
pientä päärynää
20 g
suolatonta voita
2 tl
rommia
ranskankermaa/kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia tarjoiluun

Lisäksi

vatkattua kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori appelsiinin kuori vihanneskuorijalla säikeiksi. Pese ja viipaloi inkivääri.
  2. Raaputa vaniljatangon siemenet kattilaan. Lisää kattilaan myös itse vaniljatanko, appelsiininkuori, inkivääri, kardemumma, kaneli, tähtianis, sahrami, suola, viini, vesi ja sokeri. Kiehauta ainekset ja alenna lämpöä niin, että siirappi poreilee hiljalleen.
  3. Kuori ja koverra päärynöistä siemenkota, pidä päärynät kokonaisina. Asettele päärynät kattilaan ja anna kypsyä hiljalleen noin 15 minuuttia. Älä anna päärynöiden kypsyä liikaa, muuten ne hajoavat.
  4. Ota pois lämmöltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä, siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.
  5. Nosta seuraavana päivänä päärynät liemestä. Siivilöi kattilaan 2 1/2 dl makusiirappia ja keitä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä.
  6. Vatkaa joukkoon voi ja rommi, älä enää keitä tämän jälkeen.
  7. Tarjoile päärynät sellaisenaan lämpimän kastikkeen ja vatkatun kerman kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää