Mausteiset päärynät valkoviinissä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteiset päärynät valkoviinissä

Valkoviinipäärynät ovat etukäteen valmistettava jälkiruoka illallisille.

Makeat päärynät voi valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua.

16.12.2015 15:15

Ainekset

  • ½

    appelsiininkuori

  • 2

    sentin pala inkivääriä

  • 1/2

    vaniljatanko

  • 3

    kardemummankotaa kevyesti murskattuna

  • 1

    kanelitanko

  • 2

    tähtianista

  • 1/4 g

    sahramia (½ paketti)

  • 1/4 tl

    suolaa

  • 3 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 2 dl

    vettä

  • 150 g

    ruokosokeria (n.1 ½ dl)

  • 6

    pientä päärynää

  • 20 g

    suolatonta voita

  • 2 tl

    rommia

  • ranskankermaa/kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia tarjoiluun

Lisäksi

  • vatkattua kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori appelsiinin kuori vihanneskuorijalla säikeiksi. Pese ja viipaloi inkivääri.

  2. Raaputa vaniljatangon siemenet kattilaan. Lisää kattilaan myös itse vaniljatanko, appelsiininkuori, inkivääri, kardemumma, kaneli, tähtianis, sahrami, suola, viini, vesi ja sokeri. Kiehauta ainekset ja alenna lämpöä niin, että siirappi poreilee hiljalleen.

  3. Kuori ja koverra päärynöistä siemenkota, pidä päärynät kokonaisina. Asettele päärynät kattilaan ja anna kypsyä hiljalleen noin 15 minuuttia. Älä anna päärynöiden kypsyä liikaa, muuten ne hajoavat.

  4. Ota pois lämmöltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä, siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.

  5. Nosta seuraavana päivänä päärynät liemestä. Siivilöi kattilaan 2 1/2 dl makusiirappia ja keitä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä.

  6. Vatkaa joukkoon voi ja rommi, älä enää keitä tämän jälkeen.

  7. Tarjoile päärynät sellaisenaan lämpimän kastikkeen ja vatkatun kerman kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit