Lemon posset eli sitruunavanukas

Lemon possetin raikkaus on vailla vertaansa. Vain kolme raaka-ainetta - ja täydellinen jälkiruoka on siinä!
  • 5 minuuttia + hyytymisaika yli 6 t
  • 4 annosta

Ainekset

4 dl
kuohukermaa
1 - 1 ½ dl
sokeria
laita vain 1 dl sokeria, jos et pidä kovin makeasta
1 dl
luomusitruunamehua
luomusitruunankuorta raastettuna koristeluun
Tarjolle:
kaurakeksejä
pensasmustikoita

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri liukenee kerman joukkoon. Kerma saa kiehahtaa kunnolla.

    Nosta kattila hellalta ja purista joukkoon 1 dl sitruunamehua. Sekoita kevyesti.
  2. Kaada neste neljään annosastiaan ja nosta kylmään hyytymään. Anna hyytyä täysin kylmiksi noin 6-8 tuntia.

    Koristele annokset sitruunankuorella ja halutessasi mustikoilla. Tarjoile kaurakeksien kanssa. Voit dippailla keksejä vanukkaaseen. Huomio! Sitruunamehun tulee olla todella hapanta, että hyytyminen tapahtuu. Ylikypsien sitruunoiden makea mehu ei hyydytä vanukasta tarpeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt