Reseptit
Ankankoivet haudutetulla punakaalilla, juuriselleripyreellä ja rusinoilla

Ankankoivet haudutetulla punakaalilla, juuriselleripyreellä ja rusinoilla
Ankankoivet ovat ylellistä herkkua. Ne sopivat joulupöytään tai talven juhlaillallisille.
- 4 hengelle
Ainekset
- 4 tl
- fenkolinsiemeniä
- 2
- tähtianista
- 1
- appelsiinin raastettu kuori
- 4 tl
- suolaa
- 4
- ankankoipea
- n. 1 l
- ankanrasvaa tai rypsiöljyä,
- 8
- timjamin oksaa
- 2
- valkosipulinkynttä, kevyesti veitsellä murskattuna
Pikkelöidyt rusinat
- 2 tl
- sinapinsiemeniä
- 1 ¼ dl
- sokeria
- 2 ½ dl
- vettä
- 3 rkl
- valkoviinietikkaa
- 1
- laakerinlehti
- 3
- timjaminoksaa
- ½ tl
- suolaa
- 220 g
- (keltaisia) rusinoita
- 1 tl
- chilihiutaleita
Haudutettu punakaali
- 500 g
- punakaalia
- 1
- pieni punasipuli
- 20 g
- voita
- 1 ½ dl
- punaviiniä
- 1 dl
- laadukasta kanalientä
- 1
- tähtianis
- 2 tl
- hunajaa
- 2–3 tl
- punaviinietikkaa
- suolaa
Juuriselleripyree
- 550 g
- juuriselleriä (n. 1 iso)
- 1
- valkosipulinkynsi
- ½ dl
- keitinlientä
- 1 dl
- kermaa
- 50 g
- voita
Valmistusohjeet
- Aloita valmistus vähintään edellisenä päivänä. Koivet haudutetaan yön yli omassa rasvassaan uunissa.
- Hienonna fenkolinsiemenet ja tähtianis huhmareessa tai maustemyllyssä, sekoita joukkoon raastettu appelsiininkuori ja suola. Hiero makusuola ankankoipien pintaan ja laita jääkaappiin 8 tunniksi.
- Huuhtele koivet ja taputtele ne kuiviksi talouspaperin avulla.
- Lämmitä uuni 90-asteiseksi. Laita koivet vierekkäin uunivuokaan. Kaada päälle sulanut, kuuma ankanrasva tai öljy ja lisää mausteet. Kypsennä ainakin 8, mieluiten 10–12 tuntia.
- Jäähdytä ja siirrä koivet rasvassa jääkaappiin. Ne säilyvät kuukausia ankanrasvassa.
- Kun haluat syödä koivet, nosta ne varovasti rasvasta.
- Kuumenna jos ne on vaikea saada irti. Pyyhi liika rasva pois. Laita uuni 220 asteeseen. Laita koivet foliolla vuoratulle pellille (mieluiten ritilälle, aseta se folion päälle) ja paista kunnes nahka on rapeaa; puolisen tuntia. Tarjoa lisukkeiden kanssa.
Rusinat
- Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä 10 minuuttia, kunnes liemi on hieman paksuuntunut. Anna jäähtyä, siirrä jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Punakaali
- Suikaloi kaali ja sipuli ohuelti. Sulata voi paistinpannulla ja paista kasviksia kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää viini, liemi ja tähtianis. Peitä kannella ja anna pehmetä hiljalleen 30 minuuttia.
- Mausta hunajalla, etikalla ja suolalla.
Pyree
- Kuori ja paloittele selleri, kuori valkosipuli. Keitä selleri kypsäksi vedessä valkosipulin kanssa.
- Siivilöi ja ota talteen keitinliemi. Kuumenna liemi kerman ja voin kanssa. Laita selleri tehosekoittimeen ja aja se nesteen ja suolan kanssa pyreeksi.
- Tarjoile ankankoivet pyreen, kaalin ja rusinoiden kanssa. Valmista halutessasi jokin herkullinen kastike.
Vinkki! Voit myös käyttää kaupan valmiita ja kypsiä, säilöttyjä ankankoipia.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää