Imelletty perunalaatikko

Tässä helppo ohje imelletyn perunalaatikon valmistukseen.
  • 8 hengelle

Ainekset

2 kg
jauhoisia perunoita
4 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
25 g
voita
2 tl
suolaa

Pinnalle

voita

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta ne.
  2. Lisää soseeseen 1 rkl vehnäjauhoja ja anna seoksen imeltyä noin 50 asteen lämpötilassa vähintään tunti. Sekoita loput jauhot joukkoon kahdessa erässä ja anna imeltyä vielä 3–4 tuntia.
  3. Lisää seokseen kiehautettu maito, voi ja suola. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 150 asteessa noin kaksi tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää