Sieni-karpalotäytteinen rypsiporsaan kylkirulla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sieni-karpalotäytteinen rypsiporsaan kylkirulla

Kylkirulla sopii kinkun tapaan joulupöytään.

16.12.2015 11:17

Ainekset

  • n.1 kg

    rypsiporsaan kylkipalaa

Täyte

  • ½ dl

    vahvaa sinappia suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • nokare voita

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • yksikyntinen valkosipuli hienonnettuna

  • 250 g

    sieniä (esim. suppilovahveroita, tatteja tai herkkusieniä)

  • 100 g

    kuivattuja karpaloita

  • hienonnettua lehtipersiljaa ja timjamia

Haudutusliemi

  • 2

    sipulia reiluina lohkoina

  • 2

    porkkanaa reiluina paloina

  • 2

    yksikyntistä valkosipulia puolitettuna

  • 10

    mustapippuria

  • muutama laakerinlehti

  • pieni nippu timjamia

  • 2 tl

    suolaa

  • vettä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kylkirulla pidemmältä sivulta auki tasaiseksi levyksi ja painele levy vielä tasaiseksi.

  2. Mausta avattu pinta suolalla ja pippurilla ja sivele pinta sinapilla. Kuullota sieniä voin kanssa pannulla, kunnes neste on haihtunut ja sienet alkavat rätistä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja jatka vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla, nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon karpalot ja yrtit.

  3. Painele täyte avatun kyljen päälle ja kääri kylki tiukaksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla, ruskista pinta kuumalla pannulla ja aseta rulla uunivuokaan.

  4. Lisää vuokaan liemen ainekset ja kaada kiehuvaa vettä, kunnes rulla peittyy lähes kokonaan.

  5. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä ensin 150 asteisessa uunissa 2 tuntia ja vielä toiset 2 tuntia 100 asteessa.

  6. Anna rullan vetäytyä hetki liemessään ennen paistinarujen poistamista ja rullan viipaloimista.

  7. Siivilöi liemi ja suurusta se kastikkeeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit