Pikkukinkku viikuna-pankokuorrutteella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pikkukinkku viikuna-pankokuorrutteella

Tapaninpäivän kinkun jämät voi tarjoilla esimerkiksi näin viikunoilla ja pankolla kuorrutettuna.

Tapaninpäivän kinkun jämille hauska tarjoiluidea.

16.12.2015 11:01

Ainekset

  • n. 3 kg:n

    tuoresuolattu kinkkurulla tai joulukinkun jämät siivutettuna

Kuorrute

  • 100 g

    ohuen ohutta porsaan kylmäsavupaistia (valmiina leikkeleenä)

  • 200 g

    kuivattua viikunaa hienonnettuna

  • kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

  • 1

    kananmuna

  • 2 dl

    panko-korppujauhoja

  • 100 g

    sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista. Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla.

  2. Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle. Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.

  3. Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä n. 1/3. Valmista sillä aikaa kuorrute.

  4. Kuivata porsaan kylmäsavupaistiviipaleita 125 asteisessa uunissa puoli tuntia. Murskaa kuivuneet viipaleet käsin.

  5. Voit myös käyttää kylmäsavupaistiviipaleet kuorrutteeseen sellaisenaan suikaloituna. Sekoita murska ja muut kuorrutteen aineet keskenään.

  6. Levitä kuorrute joulukinkkuviipaleiden päälle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit