Suklaiset piparipretzelit

Suolaisen makeisiin piparipretzeleihin jää koukkuun.

Ainekset

500 g:n
paketti valmista piparitaikinaa
2 dl
pieniä suolapretzeleitä (esim. Taffel Pretzels)
250 g
tummaa suklaata

Pinnalle

vuorisuolarakeita tai monivärisiä nonparelleja
  1. Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön 45 minuutin ajaksi. Murskaa pretzelit perunasurvimella tai kaulimella painellen hienoksi muruksi.
  2. Sekoita muruseos huoneenlämpöiseen piparitaikinaan käsin painellen.
  3. Pyörittele taikinasta ohuita noin 20 sentin pituisia nauhoja ja käännä nauhat samaan pretzelin muotoon, joita suolakeksit olivat. Asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Paloittele suklaa posliini- tai lasikulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa.
  6. Dippaa jäähtyneet ja kiinteytyneet pipariprezelit suklaaseen ja kääntele niitä varovasti suklaassa, kunnes ne peittyvät joka puolelta suklaalla.
  7. Nosta pretzelit pihtien tai haarukan avulla yksi kerrallaan ritilän päälle, jonka alla on voipaperi, jähmettymään.
  8. Koristele heti suolarakeilla tai nonparelleilla.

Kommentit

    Näytä lisää