Krassi-sinapinsiemenpuuro

Ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävän joulupuuro hautuu upeaksi lisukkeeksi kinkulle. Riisin sijaan puuroon käytetään kotimaista emmer-viljaa. Hennosti sinapinsiemeniltä maistuva puuro valmistetaan risoton tapaan.

Ainekset

4 dl
emmer-vehnää
7 dl
kanalientä
2 dl
vettä
1 dl
turkkilaista jogurttia
100 g
suolatonta voita
2
punttia lehtipersiljaa
3
punttia krassia
1 dl
rypsiöljyä
1
salottisipuli
1
valkosipulin kynsi
10 g
sinapinsiemeniä
suolaa
parmesaania ja salaattia

Liemi

1 osa
etikkaa
2 osaa
suolaa ja 3 osaa vettä
laakerinlehti
kanelitanko
tähtianis
timjami

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipulit ja hienonna pieniksi. Laita kattilaan pilkotut sipulit ja voi. Kuullota. Lisää emmer ja jatka kuullottamista.
  2. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja keitä kypsiksi.
  3. Revi lehtipersiljasta ja krassista lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 20 sekuntia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Aja tehosekoittimessa yrtit ja öljy hienoksi. Siivilöi yrttiöljy ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Lisää lopuksi puuron joukkoon yrttiöljy, jogurtti ja parmesaani. Tarkista maku ja lisää krassia koristeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää