Krassi-sinapinsiemenpuuro - Reseptit - Ilta-Sanomat

Krassi-sinapinsiemenpuuro

Ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävän joulupuuro hautuu upeaksi lisukkeeksi kinkulle. Riisin sijaan puuroon käytetään kotimaista emmer-viljaa. Hennosti sinapinsiemeniltä maistuva puuro valmistetaan risoton tapaan.

Pekka Terävä valmistaa suolaisen puuron emmervehnästä ja yrteistä.­

14.12.2015 11:25

Ainekset

  • 4 dl

    emmer-vehnää

  • 7 dl

    kanalientä

  • 2 dl

    vettä

  • 1 dl

    turkkilaista jogurttia

  • 100 g

    suolatonta voita

  • 2

    punttia lehtipersiljaa

  • 3

    punttia krassia

  • 1 dl

    rypsiöljyä

  • 1

    salottisipuli

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 10 g

    sinapinsiemeniä

  • suolaa

  • parmesaania ja salaattia

Liemi

  • 1 osa

    etikkaa

  • 2 osaa

    suolaa ja 3 osaa vettä

  • laakerinlehti

  • kanelitanko

  • tähtianis

  • timjami

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipulit ja hienonna pieniksi. Laita kattilaan pilkotut sipulit ja voi. Kuullota. Lisää emmer ja jatka kuullottamista.

  2. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja keitä kypsiksi.

  3. Revi lehtipersiljasta ja krassista lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 20 sekuntia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Aja tehosekoittimessa yrtit ja öljy hienoksi. Siivilöi yrttiöljy ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Lisää lopuksi puuron joukkoon yrttiöljy, jogurtti ja parmesaani. Tarkista maku ja lisää krassia koristeeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit