Akvaviittilla graavattu siika

Joulusiiassa maistuu akvaviitti ja tilli.

Graavisiika on joulun kalapöydän kruunu.

Ainekset

  • n. 400 g

    merisiikaa

  • 1,5 rkl

    merisuolaa

  • 2 rkl

    akvaviittia esim. tillin makuista

  • ½ tl

    sokeria

  • 0,5 dl

    tuoretta tilliä hienonnettuna varsineen

Valmistusohjeet

  1. Poista siikafileestä tarvittaessa ruodot.

  2. Mausta kala suolalla, akvaviitilla ja sokerilla. Pane päälle tillinvarsia.

  3. Anna kalan maustua tiiviisti peitettynä painon alla yön yli.

  4. Poista ylimääräiset mausteet fileestä veitsen avulla.

  5. Leikkaa se tarjolle ohuiksi viipaleiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit