Karjalanpiirakat deviled eggs

Tarjoile piirakat paholaisen munatahnalla.

Ainekset

Puuro

2 dl
vettä
8 dl
maitoa
2 dl
ohraryynejä (tai puuroriisiä)
1/2 tl
suolaa

Piirakoiden taikina

2 dl
vettä
1 tl
suolaa
4 dl
ruisjauhoja
1 1/2 dl
vehnä- tai spelttijauhoja
50 g
voita

Deviled eggs -täyte

(n. 8 piirakkaan)
2
kananmunaa
2 rkl
majoneesia
1 rkl
ranskankermaa
2 tl
sriracha-chilikastiketta
suolaa
mustapippuria
4
viipaletta pekonia

Lisäksi

hienonnettua lehtipersiljaa (tai ruohosipulia)

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja maito paksupohjaisessa kattilassa, lisää ohra (tai riisi) ja suola. Anna puuron poreilla hiljalleen kannen alla n. tunnin verran. Lisää nestettä tarpeen mukaan.
  2. Valmista taikina. Lisää kylmään veteen suola ja suurin osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen.
  3. Kun taikina alkaa olla jäykkää sekoittaa, kumoa se hyvin jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinaan lisää jauhoja. Taikinan tulee olla kiinteää. Anna levätä 15 minuuttia liinan alla.
  4. Lämmitä uuni 275 asteeseen.
  5. Tee taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  6. Muotoile palat palloiksi ja kauli ohueksi levyksi.
  7. Levitä levyjen päälle ohrapuuroa ja rypytä piirakoiksi, aloittaen keskeltä.
  8. Paista piirakoita uunissa kunnes ne alkavat ruskistua ja täytteeseen tulee hieman ruskeita pilkkuja, n. 15 minuuttia.
  9. Sulata sillä välin voi kattilassa. Ota piirakat uunista ja voitele ne voisulalla.
  10. Peitä leivinpaperilla ja liinalla, ellet tarjoile piirakoita heti.
  11. Valmista täyte. Keitä kananmunia 10 minuuttia kiehuvassa vedessä, jäähdytä ja kuori. Laita munat monitoimikoneeseen majoneesin, ranskankerman ja srirachan kanssa. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  12. Paista pekoni rapeaksi uunissa tai pannulla, valuta talouspaperin päällä ja jäähdytä.
  13. Pursota piirakoiden päälle tahnaa, koristele pekonimurulla ja lehtipersiljalla tai ruohosipulilla.

Kommentit

    Näytä lisää