Reseptit
Savoyn kaneli-omenaglögi

Savoyn kaneli-omenaglögi
Maukas vaalea glögi Ravintola Savoyn tapaan.
Ainekset
Glögisiirappi (valmista siirappia noin 1,4 l)
- 2 l
- kirkasta omenamehua
- 400 g
- sokeria
Maustepussiainekset
- 4
- kanelitankoa
- 10
- kokonaista neilikkaa
- 20
- mustapippuria
- 5
- tähtianista
Muut mausteet
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1
- vaniljatanko
- 2
- sitruunan raastettua kuorta
- 2
- appelsiinin raastettua kuorta
- 2
- limetin raastettua kuorta
Lisäksi
- kevyttä valkoviiniä
Valmistusohjeet
- Laita mausteet harsopussiin ja sulje pussi. Laita mehu, sokeri sekä maustepussi kattilaan ja nosta se liedelle. Keitä glögisiirappia kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut.
- Nosta kattila liedeltä. Halkaise vaniljatanko. Lisää kuuman siirapin joukkoon pilkottu inkivääri, vaniljatanko ja sitrushedelmien kuoret. Anna niiden uuttua siirapissa muutaman tunnin ajan.
- Poista maustepussi, vaniljatanko, inkivääri ja sitrushedelmän kuoret ja pullota glögisiirappi.
- Kun valmistat glögin, sekoita noin puolet kevyttä valkoviiniä ja puolet glögisiirappia keskenään. Lämmintä glögi liedellä varovasti, niin että se ei enää kiehu. Tarjoile heti.
- Voit säädellä glögin makeutta lisäämällä tai vähentämällä glögisiirapin määrää suhteessa valkoviinin.
Kommentit
Näytä lisää