Savoyn kaneli-omenaglögi

Maukas vaalea glögi Ravintola Savoyn tapaan.

Ainekset

Glögisiirappi (valmista siirappia noin 1,4 l)

2 l
kirkasta omenamehua
400 g
sokeria

Maustepussiainekset

4
kanelitankoa
10
kokonaista neilikkaa
20
mustapippuria
5
tähtianista

Muut mausteet

pieni pala tuoretta inkivääriä
1
vaniljatanko
2
sitruunan raastettua kuorta
2
appelsiinin raastettua kuorta
2
limetin raastettua kuorta

Lisäksi

kevyttä valkoviiniä

Valmistusohjeet

  1. Laita mausteet harsopussiin ja sulje pussi. Laita mehu, sokeri sekä maustepussi kattilaan ja nosta se liedelle. Keitä glögisiirappia kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut.
  2. Nosta kattila liedeltä. Halkaise vaniljatanko. Lisää kuuman siirapin joukkoon pilkottu inkivääri, vaniljatanko ja sitrushedelmien kuoret. Anna niiden uuttua siirapissa muutaman tunnin ajan.
  3. Poista maustepussi, vaniljatanko, inkivääri ja sitrushedelmän kuoret ja pullota glögisiirappi.
  4. Kun valmistat glögin, sekoita noin puolet kevyttä valkoviiniä ja puolet glögisiirappia keskenään. Lämmintä glögi liedellä varovasti, niin että se ei enää kiehu. Tarjoile heti.
  5. Voit säädellä glögin makeutta lisäämällä tai vähentämällä glögisiirapin määrää suhteessa valkoviinin.

Vinkki!

Savoyn glögi tehdään tammettomaan, raikkaaseen ja hieman pirskahtelevaan pinot grigioon. Viinin pitää olla hyvän makuinen ja mielellään ei kovin paahteinen.

Kommentit

    Näytä lisää