Valkosuklaa-appelsiiniraakakakku

Appelsiini tekee tästä raakakakusta ihanan raikkaan.
  • 12 hengelle

Ainekset

Pohja

2 dl
hasselpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä tai manteleita)
1/2 dl
kookoshiutaleita
9
tuoretta kivetöntä medjool-taatelia
1 rkl
(raaka)kaakaojauhetta
1/2 tl
merisuolaa
1 tl
kanelia
1 tl
aitoa vaniljauutetta

Appelsiinitäyte

(1. kerros)
2 1/2 dl
cashew pähkinöitä (liotettu vedessä vähintään 2 tuntia huoneenlämmössä, mieluiten yön yli jääkaapissa, valuta ennen taikinaan lisäämistä)
5 rkl
vaahterasiirappia (tai hunajaa/agavesiirappia)
1/2 dl
tuorepuristettua appelsiinimehua (n. 1/2 appelsiini)
1 rkl
raastettua appelsiininkuorta (n. 1 appelsiini)
4 rkl
sulaa kaakaovoita
1/4 tl
merisuolaa
150 g
valmiita suklaa-kookosraakakeksejä murustettuna (esim. jostain luomukaupasta, voit myös jättää pois)

Valkosuklaatäyte

(2. kerros)
2 dl
täysrasvaista kookosmaitoa
1 1/2 dl
raakoja cashew pähkinöitä (liotettu kuten yllä)
2 rkl
vaahterasiirappia (tai hunajaa/agavesiirappia)
8 rkl
sulaa kaakaovoita
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
merisuolaa
1 tl
aitoa vaniljauutetta

Koristeluun

raastettua raakasuklaata tai kaakaonibsejä, granaatinomenasiemeniä tai kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Laita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi, tahmaiseksi massaksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (18 cm tai pienempi) leivinpaperilla ja painele massa tasaiseksi kerrokseksi. Laita astia pakastimeen.
  3. Valmista appelsiinitäyte. Laita kaikki ainekset, paitsi keksit, tehosekoittimeen ja sekoita notkeaksi ja sileäksi massaksi. Tarkista maku.
  4. Ota vuoka pakkasesta ja levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi murupohjan päälle. Ripottele taikinan päälle murustetut keksit ja laita astia takaisin pakkaseen vähintään 30 minuutiksi.
  5. Valmista valkosuklaatäyte. Laita kaikki toisen kerroksen ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita notkeaksi ja sileäksi. Tarkista maku.
  6. Ota vuoka pakkasesta ja levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi appelsiinikerroksen päälle.
  7. Koristele raakasuklaalla tai kaakaonibseillä, laita takaisin pakkaseen vähintään 2 tunniksi.
  8. Voit valmistaa kakun pakkaseen 2 viikkoa etukäteen.
  9. Muista ottaa kakku pakkasesta huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele lopuksi.

Kommentit

    Näytä lisää