Taateli-suklaa-tahinikakku

Toimiva kolmen kombo – taateli, suklaa ja tahini.
  • 10 hengelle

Ainekset

Kakku

200 g
prässättyjä kivettömiä taateleita
2 dl
vettä
2
Chai-teepussia
3 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
100 % kaakaojauhetta
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
1/4 tl
jauhettua maustepippuria
1/4 tl
suolaa
2 tl
ruokasoodaa
200 g
normaalisuolaista voita
50 g
tummaa suklaata (70 %)
1 rkl
vaaleaa tahinia
1 dl
ranskankermaa
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
1 dl
intiaanisokeria (tai tummaa muscovadosokeria)

Kastike

1/2 dl
täysrasvaista kookosmaitoa
1 rkl
ranskankermaa
2 rkl
tahinia
1/4 tl suolaa
1/2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka.
  2. Laita taatelit, vesi ja teepussit kattilaan. Anna poreilla keskilämmöllä n. 10–15 minuuttia, kunnes taatelit ovat täysin pehmeitä ja neste melkein haihtunut.
  3. Poista teepussit.Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää pehmenneiden taateleiden joukkoon voi, suklaa ja tahini ja sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet. Sekoita joukkoon ranskankerma.
  4. Vatkaa kananmunat ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon taateli-voiseos. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset, kaada uunivuokaan.
  5. Sekoita pienessä kulhossa kookosmaito, ranskankerma, tahini, suola ja siirappi. Lusikoi kastike taikinan päälle, voit sekoittaa kakun pintaa hieman lusikan avulla, että osa kastikkeesta uppoaa taikinaan.
  6. Paista kakkua n. 30–40 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Kommentit

    Näytä lisää