Karpalo-mandariinikakku

Joulukakussa maistuvat mandariinit ja karpalot.
  • 10 hengelle

Ainekset

100 g
normaalisuolaista voita
3/4 dl
oliiviöljyä
3 rkl
raastettua mandariininkuorta
100 g
kermaviiliä (n. 1 dl)
200 g
vehnäjauhoja (n. 4 dl)
1 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
200 g
ruokosokeria (n. 2 dl)
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
100 g
karpaloita (tai puolukoita)

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon öljy, mandariininkuori ja kermaviili, laita sivuun.
  3. Sekoita jauhojen joukkoon sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita joukkoon rasvaseos ja kääntele joukkoon jauhoseos parissa erässä. Kääntele lopuksi joukkoon karpalot tai puolukat.
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa n. 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  6. Anna jäähtyä täysin ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Kommentit

    Näytä lisää