Rommi-rusinapullakranssi

Pullakranssi kätkee sisäänsä rommi-rusinoita.

Kaunis pullakranssi täytetään rommi-rusinoilla.

10.12.2015 14:21

Ainekset

Taikina

  • 1/2 g

    sahramia

  • 5 dl

    piimää tai maitoa

  • 2 pss:a

    (11 g/pss) kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)

  • 850 g

    vehnäjauhoja (n. 11–12 dl)

  • 1

    kananmuna, kevyesti vatkattuna

  • 150 g

    ruokosokeria

  • 1 1/2 tl

    suolaa

  • 150 g

    normaalisuolaista huoneenlämpöistä voita

Täyte

  • 70 g

    rusinoita

  • 2 rkl

    hedelmäistä rommia (esim. Sailor Jerry’s)

  • 250 g

    normaalisuolaista huoneenlämpöistä voita

  • 250 g

    fariinisokeria tai tummaa muscovadosokeria

  • 70 g

    mantelijauhetta

  • 1 tl

    suolaa

Siirappi voitelua varten

  • 1/3

    vanilijatanko

  • 1/2 dl

    ruokosokeria

  • 1/2 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sahrami piimään tai maitoon ja lämmitä n. 40–42-asteiseksi (37-asteiseksi, jos käytät tuorehiivaa).

  2. Sekoita sillä välin kuivahiiva 500 g jauhoihin (jos käytät tuorehiivaa, kaada lämmin neste isoon kulhoon ja murenna hiiva siihen).

  3. Kaada lämmin neste isoon kulhoon, lisää jauhot, missä hiiva, kananmuna, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää voi.

  4. Ryhdy vaivaamaan taikinaa koneella tai käsin (koneella 10 min, käsin 15–20 min) lisäämällä loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisa ja edelleen hieman tahmea.

  5. Kohota lämpimässä paikassa n. 1 h ja 15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

  6. Hienonna rusinat karkeasti ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon rommi ja anna vetäytyä tunti. Sekoita loput ainekset rusinoiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

  7. Kaulitse kohonnut taikina kahdeksi levyksi, levitä täyte ja rullaa pötköiksi. Nyt voi joko tehdä tavallisia, kanelipullan muotoisia pullia tai kransseja.

  8. Valmista kranssit näin: leikkaa pötköt pituussuunnassa halki ja letitä, sulje päät, jotta pötköt muodostavat kranssin. Kohota 20 minuuttia.

  9. Lämmitä sillä välin uuni 190 asteeseen ja valmista siirappi kaapimalla vaniljatangon siemenet kattilaan. Lisää loput ainekset ja kiehauta.

  10. Voitele kohonneet kranssit (tai pullat) siirapilla ja paista n. 15–20 minuuttia (tavallisia pullia 10 minuuttia).

  11. Voitele kranssit tai pullat vielä kertaalleen, kun olet nostanut ne uunista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit