Tuorejuusto-madeiraluumujoulutortut

Tuunatuissa joulutortuissa maistuu madeiraviini ja tuorejuusto.

Ainekset

1
paketti voitaikinalevyjä (á 500 g)
1
paketti maustamatonta tuorejuustoa (á 200 g)
1–2 kpl
madeiraluumuja per torttu
1
vatkattu kananmuna

Madeiraluumut

200 g
kuivattuja luumuja
50 g
ruokosokeria (n. 1/2 dl)
1
kanelitanko
1/2
vaniljatanko
1/2
appelsiinin kuori, kuorijalla säikeiksi kuorittu
2 dl
kuivaa Madeira-viiniä

Valmistusohjeet

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan (raaputa vaniljatangosta siemenet ja lisää ne ja tanko kattilaan).
  2. Anna poreilla hiljaisella lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä ja liemi on siirappimainen. Jäähdytä ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Säilytä jääkaapissa tiiviissä, puhtaassa purkissa.
  3. Valmista tortut. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa levyt kahtia, leikkaa neliön reunat terävistä kulmista ja taita joka toinen kulma keskelle.
  4. Lusikoi tortun keskelle n. 1 1/2 rkl tuorejuustoa, asettele päälle madeiraluumu tai kaksi.
  5. Voitele taikina kananmunalla ja paista uunissa n.10–12 minuuttia kunnes tortut ovat kullanruskeita.
  6. Anna jäähtyä hetki ja viimeistele madeirasiirapilla ja tomusokerilla.

Kommentit

    Näytä lisää